Bíróság elé áll a felesége megölésével vádolt borsodi férfi

borsodihir.hu

2020.02.04. 09:49

Bíróság elé áll a felesége megölésével vádolt borsodi férfi
A kép illusztráció. (Fotó: pixabay.com)

A mozgáskorlátozott asszony szén-monoxid-mérgezésben hunyt el.

Hirdetés

Gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség egy ötvennyolc éves férfi ellen február 4-én. A vád szerint a vádlott egy borsodi kis faluban a feleségével élt családi házukban, amely két különálló lakrészből állt, a lakrészek a nyitott tornácról voltak megközelíthetőek. Az első lakrészt a vádlott használta, a tornác végébe eső lakrészt pedig a felesége. Az asszony betegségei miatt járókerettel is nehezen közlekedett, a vádlott gondozta.

Felhalmozódott villanyszámla-tartozás miatt nem volt áram a lakásban, így a vádlott esténként rendszeresen gyertyát gyújtott felesége szobájában.

2018 szeptemberében, amikor a felesége már az ágyban feküdt, a vádlott bement a szobájába, meggyújtott két gyertyát. Viaszt csepegtetett a linóleummal borított ablakpárkányra, és abba helyezte az égő gyertyákat, majd elment lefeküdni. Az este folyamán a gyertya alatti éghető anyagok, majd az égve lecsöpögő anyagtól a sértett ágya meggyulladtak, a tűz átterjedt az ágybetétre és az ágyneműre is. Amikor az asszony észlelte a füstöt, megpróbált kimenekülni, de csak az ajtóig jutott, a sűrű füst belélegzése miatt eszméletét vesztette. A férfi a késő éjszakai órákban arra ébredt, hogy füst terjed a házban, átment a felesége lakrészébe, de a füsttől nem látott semmit. Ablakot nyitott, és akkor találta meg feleségét, akit kivitt a szabad levegőre. Amíg a tüzet oltotta, értesítette a mentőket és a tűzoltókat.

A vádlott a gyertyákat gondatlanul tűzálló alátétek nélkül helyezte el, majd magára hagyta mozgáskorlátozott feleségét. A helyiségben, amikor a tűz keletkezett, zárva volt az ablak, az oxigén elfogyott, a tűz nem tudott kiteljesedni, ezért hatalmas volt a füst. A sértett szén-monoxid-mérgezés következtében elhunyt. A tűzeset kapcsán közveszély nem állt fenn.

Az ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott.
emberölésBorsodgondatlanság

Szóljon hozzá!

Hirdetés