Felfüggesztett börtönt kértek egy sajószentpéteri férjre

Cívishír

2020.03.17. 12:02

Felfüggesztett börtönt kértek egy sajószentpéteri férjre

A vádlott hátba szúrta teregető feleségét.

Hirdetés

Életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérlete miatt emeltek vádat egy 64 éves sajószentpéteri férfi ellen, aki 2018 elején megszúrta a feleségét közös házukban.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség március 17-i közlése szerint a vádlott és mostohafia szilveszter hajnalán szóváltásba keveredett, a rendőröknek kétszer is intézkedniük kellett a férfiak dulakodása miatt. Az apa – még ittasan – a felesége szemére vetette, hogy a viták során mindig a fiának ad igazat. Mire az asszony közölte vele, hogy már nem akar vele élni, költözzön el otthonról. Ha nem megy el, távoltartást kér ellene.

Másnap délben a férfi elkezdte összepakolni személyes holmijait, ekkor magához vett egy 18 centiméter hosszúságú kést. Borozott, majd amikor a felesége neki háttal állt, a férfi elkeseredésében megszúrta. A döfés a sértett háta közepét érte, 8 napon túl gyógyuló sebet ejtett (akár életveszélyes is lehetett volna). Az asszony a földre rogyott, mire a férje átkarolta, majd szólt a családtagjainak, hogy hívjanak mentőt.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.
Sajószentpétertesti sértésBorsod-Abaúj-Zemplén

Szóljon hozzá!

Hirdetés