Hirdetés
Hirdetés

Letöltendő börtön egy mezőkövesdi rablónak

| 2020. 03. 05. | 18:02:00
A vádlott nem érte be azzal, hogy többször megütötte áldozatát.
Letöltendő börtön egy mezőkövesdi rablónak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jogerősen 2 év 6 hónap börtönbüntetéssel sújtotta a Mezőkövesdi Járásbíróság március 5-én azt a férfit, aki bántalmazott, és kirabolt egy fiatalt tavaly októberben Mezőkövesden. A büntetőügyben március 5-én előkészítő ülésen született jogerős ítélet, amely a vádlott felelősségét rablásban, garázdaságban és testi sértésben is megállapította.

Az ítéleti tényállás szerint a támadó és társa (a másodrendű vádlott) egy mezőkövesdi szórakozóhelyen italozott, amikor előbbi vitatkozni, majd dulakodni kezdett a sértettel. A verekedésbe mindkét fél részéről beszállt egy-egy barát, a csetepaténak a biztonsági őrök vetettek véget. 

A sértett és ismerőse elhagyták a vendéglátóhelyet, ám a két férfi követte, majd meg is ütötték őket (8 napon belül gyógyuló zúzódásokat okoztak). Az elsőrendű vádlott ekkor megfenyegette egyiküket, mondván, adja oda az értékeit, különben „kicsinálja”. Amikor áldozata ellenállt, a férfi ütni kezdte, és megpróbálta letépni a csuklójáról az órát, megszerezni a fülbevalóját. Ekkor már a vádlott barátja is hiába kérte, hogy álljon le, hagyják a két fiatalt elmenni. Az elsőrendű vádlott végül egy 6 ezer forint értékű gyűrűt vett el a sértettől. 

A másodrendű vádlottat garázdaság és testi sértés miatt 150 ezer forint pénzbüntetésre ítélték.

Hirdetés
Hirdetés