A megvert hatgyermekes anya mellett tüntetnek Miskolcon

Borsodihír

2020.08.12. 11:48

A megvert hatgyermekes anya mellett tüntetnek Miskolcon
A kép a bántalmazást követően készült (fotó: tv2)

Támadója becsületsértésért beperelte.

Hirdetés

Tüntetést szervez a Nőkért Egyesület Miskolcon. A hatgyermekes Orosz Bernadett mellett állnak ki, akit volt párja tavaly a felismerhetetlenségig összevert. A nőnek azért kell bíróság elé állnia, mert a Facebookon közzétette bántalmazója nevét, a férfi pedig becsületsértésért beperelte. 

A bántalmazott hatgyermekes édesanyának, Orosz Bernadettnek augusztus 26-án 10 órakor becsületsértés miatt kell a Miskolci Járásbíróság elé állnia, mert az őt ért bűncselekményt követően a közösségi oldalán közzétette bántalmazója nevét

- közölte Facebook oldalán a Nőkért Egyesület.
Hozzátették: a tetten ért elkövetőt a rendőrség nem tartóztatta le, a sértettnek még a távoltartási végzésért is küzdenie kellett. K. I. ügyében, aki felismerhetetlenre verte őt (úgy, hogy Orosz Bernadett tartós egészségkárosodást szenvedett) viszont a mai napig nem született ítélet, sőt vádemelés sem történt az ügyben.

A résztvevők a tárgyalás időtartama alatt, a bíróság épülete előtt állva fejezik ki szolidaritásunkat Orosz Bernadett-tel és a kapcsolati erőszak minden áldozatával.

Szeretnénk - újra - felhívni a figyelmet a magyarországi áldozatvédelem rendszerszintű hiányosságaira - hangsúlyozták.

Leszögezték: a rendezvénnyel nem a bíróság munkájának akadályozása a céljuk, hangosítás nem lesz, zajt nem csapnak. Céljuk a támogató jelenlét. Céljaikhoz illeszkedő táblákat, molinókat a résztvevők magukkal hozhatnak. A tárgyalás végeztével lezárják a gyülekezést.

Szóljon hozzá!

Hirdetés