Rendőröket sodorhatott veszélybe egy borsodi férfi menekülés közben

Borsodihir.hu

2020.11.09. 14:41

Rendőröket sodorhatott veszélybe egy borsodi férfi menekülés közben
Ezzel a gépkocsival menekült (Fotó: Ügyészség)

Az ügyészség szeretné, ha letartóztatnák a notórius szabályszegőt.

Hirdetés

Hirdetés

Kezdeményezte a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség annak a 30 éves borsodi férfinak az előzetes letartóztatását, aki november 7-én rendőröket veszélyeztetett autójával.

Az ügyészség november 9-én közölte: a megalapozott gyanú szerint a férfi a hajnali órákban ittasan, érvényes jogosítvány nélkül, a kijárási korlátozást figyelmen kívül hagyva közlekedett egy borsodi kisvárosban. Amikor a rendőrök intézkedés alá akartak vonni, a gyanúsított nem állt meg, sőt menekülés közben hirtelen és erőteljesen az egyenruhások gépkocsija felé kormányozta járművét. A szolgálati autó vezetője úgy tudta elkerülni a karambolt, hogy a fékre lépett és az útpadkára húzta a kocsit. 

A büntetett előéletű férfi őrizetben van, letartóztatásáról a Debreceni Járásbíróság dönt. Hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés és ittas járművezetés is szerepel a gyanúsításában.

A férfi az őrizet elrendelése miatt panasszal élt, míg védőjével együtt a gyanúsítás ellen indokolás nélküli panaszt tett, tagadva a bűncselekmény elkövetését. A férfit közlekedési szabálysértések miatt korábban már többször elmarasztalták, jogosítvánnyal sosem rendelkezett, ennek ellenére – állítása szerint – gyermekkora óta rendszeresen vezetett.

Borsod-Abaúj-Zemplénügyészségközúti veszélyeztetésHivatalos személy elleni erőszakittas járművezetés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés