Hirdetés

Hirdetés

Ítéletet hozott a bíróság a szexuális erőszakkal vádolt sátoraljaújhelyi ápoló ügyében

Miskolci Törvényszék

2022.01.06. 15:14

Ítéletet hozott a bíróság a szexuális erőszakkal vádolt sátoraljaújhelyi ápoló ügyében
Sátoraljaújhelyi kórház (Fotó: ujhelykorhaz.hu)

Nincs még vége az ügynek.

Hirdetés

A Sátoraljaújhelyi Járásbíróság ítéletet hozott annak az ápolónak az ügyében, akivel szemben szexuális erőszak miatt emelt vádat az ügyészség. A bíróság a vádlottat gyógykezelése alatt álló személy sérelmére, védekezésre képtelen állapotát felhasználva elkövetett szexuális erőszak miatt 7 év 7 hónap szabadságvesztésre, végleges hatályú ápolói és valamennyi egészségügyi munkakörben végezhető foglalkozástól eltiltásra és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A bíróság által megállapított tények szerint a vádlott férfi 2020. július 9-én este a sértettnek altató és nyugtató adott be, hogy vele a későbbiekben szexuális kapcsolatot létesítsen. Az éjjeli órákban a vádlott az alvó és védekezésre képtelen állapotban lévő sértettel alsó ruházatát lehúzva közösült. Ekkor a sértett magához tért, ellenszegült, mire a vádlott felszólította, hogy ne kiabáljon, aztán távozott a helyszínről. 

Az ítélettel szemben az ügyész súlyosítás, a vádlott és védője felmentés érdekében fellebbezett, így az eljárás a Miskolci Törvényszéken folytatódik.

SátoraljaújhelyMiskolcszexuális erőszakápoló

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés