Hirdetés
Hirdetés

Letöltendő egy ózdi nőverőnek

| 2022. 01. 25. | 19:09:00
A férfi rettegésben tartotta a családját.
Letöltendő egy ózdi nőverőnek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Első fokon 2 év 6 hónap szabadságvesztéssel sújtotta az Ózdi Járásbíróság azt a férfit, aki hosszú időn át fenyegette, bántalmazta, esetenként bezárta élettársát; a vádlottat kapcsolati erőszak bűntett miatt marasztalták el.

A január 25-i ítélet szerint az ózdi férfi és a sértett 2014-től élettársak, három gyermekük született. Gyakran veszekedtek, előfordult, hogy a vádlott megütötte az asszonyt. 2018 elején előbbi féltékenységből támadt a nőre, testszerte ütötte, rugdosta, a fejét a radiátorhoz csapta. Egy hónappal hasonló jelenetek játszódtak le, majd mindennapossá vált a bántalmazás, amelyben befőttesüveg és botra erősített kést is szerepet kapott. A nővel előfordult, hogy az eszméletét is elvesztette egy-egy ilyen erőszakos jelenet során. Végül 2018 nyarán sikerült megelszöknie otthonról.

A bíróság az ítélet kiszabása során enyhítő körülményként értékelte, hogy a sértett megbocsátott a férfinak és családi kapcsolatukat rendezték. Súlyosító tényezőként vették figyelembe a bántalmazások sokaságát, azt is, hogy a tettes a gyerekek jelenlétében sem fogtak vissza magát, és akkor is verte a nőt, amikor az várandós volt. 

Hirdetés
Hirdetés