Hirdetés

Hirdetés

Miskolci ügyészség: börtönbe kerülhet a buszsofőrt megütő férfi

Borsodihír.hu

2022.03.02. 09:25

Miskolci ügyészség: börtönbe kerülhet a buszsofőrt megütő férfi
Illusztráció (Fotó: Pexels)

A férfi a kiérkező biztonságiakat is megtámadta.

Hirdetés

A Miskolci Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ellen a 42 éves férfi ellen, aki ittasan megütött egy buszsofőrt – írja az ugyeszseg.hu. A vádirat szerint a vádlott 2021. február elején, a kora délutáni órákban ittas állapotban érkezett a miskolci autóbusz-pályaudvarra és a járványhelyzet miatt kötelezően előírt arcmaszk nélkül szállt fel a járműre.

A sofőr közölte vele, hogy így nem utazhat és felszólította, hogy szálljon le, a férfi azonban ököllel arcon ütötte, 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérülést okozva.

A buszsofőr segítséget kért, így a forgalomirányító két biztonsági őrt küldött, akik a vádlottat megakadályozták abban, hogy ismét felszálljon, eközben viszont az egyik biztonsági őrt szintén ököllel a fején megütötte.

A helyszínre rendőrjárőrök érkeztek, akik intézkedésük során megpróbálták megbilincselni a férfit, aki ellenállt, ezért a biztonsági őrök segítségét kérték, akik közül az egyik lefogta a kezét, miközben a busz oldalához állították, a vádlott viszont a hátrabilincselés közben térden és combon rúgta a biztonsági őrt. Az autóbuszvezető közfeladatot ellátó személynek minősül, míg a rendőrjárőröknek segédkező biztonsági őr hivatalos személy támogatója.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.
Miskolcközfeladatot ellátó személy elleni erőszakbuszpályaudvar

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés