Hirdetés
Hirdetés

Miskolci ügyészség: börtönbe kerülhet a buszsofőrt megütő férfi

| 2022. 03. 02. | 10:25:00
A férfi a kiérkező biztonságiakat is megtámadta.
Miskolci ügyészség: börtönbe kerülhet a buszsofőrt megütő férfi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ellen a 42 éves férfi ellen, aki ittasan megütött egy buszsofőrt – írja az ugyeszseg.hu. A vádirat szerint a vádlott 2021. február elején, a kora délutáni órákban ittas állapotban érkezett a miskolci autóbusz-pályaudvarra és a járványhelyzet miatt kötelezően előírt arcmaszk nélkül szállt fel a járműre.

A buszsofőr segítséget kért, így a forgalomirányító két biztonsági őrt küldött, akik a vádlottat megakadályozták abban, hogy ismét felszálljon, eközben viszont az egyik biztonsági őrt szintén ököllel a fején megütötte.

A helyszínre rendőrjárőrök érkeztek, akik intézkedésük során megpróbálták megbilincselni a férfit, aki ellenállt, ezért a biztonsági őrök segítségét kérték, akik közül az egyik lefogta a kezét, miközben a busz oldalához állították, a vádlott viszont a hátrabilincselés közben térden és combon rúgta a biztonsági őrt. Az autóbuszvezető közfeladatot ellátó személynek minősül, míg a rendőrjárőröknek segédkező biztonsági őr hivatalos személy támogatója.

Hirdetés
Hirdetés