Hirdetés
Hirdetés

Elítélték az ózdi trafik kirablóját

| 2022. 04. 26. | 18:51:00
A férfinak meggyűlt a baja a szerencsejátékkal.
Elítélték az ózdi trafik kirablóját
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem jogerősen 10 év szabadságvesztéssel sújtotta az Ózdi Járásbíróság április 26-án azt a férfit, aki 2020 őszén kirabolt egy ózdi trafikot; az elsőfokú határozatot az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője fellebbezett. 

A felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettében zajló eljárás során a bíróság megállapította: a vádlott azután határozta el magát a bűncselekményre, hogy az élettársától élelemre kapott pénzt rendszeresen eljátszotta. A férfi tudta, hogy az Árpád vezér úti dohányboltban kamera működik. Ezért kapucnit húzott a fejére, az arcát pedig szájmaszkkal takarta el. 

Az üzletben 20 centiméter pengehosszúságú kést tartott maga elé, és rákiáltott az eladónőre: „Adjad ide az összes pénzt, gyorsan, igyekezz!”. A sértett ijedtében kinyitotta a pénztárgépet, a támadó pedig mintegy 160 ezer forinttal elfutott. A vádlott az eljárás során mindvégig azt állította, hogy műanyag játékkést használt, ezért ő és védője elsődlegesen eltérő minősítésért, másodlagosan enyhítés érdekében fellebbezett. Másodfokon a Miskolci Törvényszék ítélkezik.

Hirdetés
Hirdetés