Hirdetés
Hirdetés

Összevissza verte ismerősét egy férfi Miskolcon

| 2022. 05. 20. | 17:27:00
A törvényszék ítéletet hozott az ügyben.
Összevissza verte ismerősét egy férfi Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Törvényszék nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt 13 év szabadságvesztésre, valamint 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki előbb súlyosan megsebesített, majd kirabolt egy férfit Miskolcon. A törvényszék egyúttal kizárta a feltételes szabadság kedvezményéből is a vádlottat. Az ügyészség korábban a vádlottal szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és rablás bűntette miatt emelt vádat – áll a Miskolci Törvényszék közleményében.

Az ítéleti tényállás szerint a vádlott és a társaságában lévő nő 2020. február 22-én a miskolcon vasúti pályaudvar közelében találkozott a sértettel. A nő megszólította a sértett férfit, rövid beszélgetés után pedig egy közeli garázssorra mentek, ahol a nő szexuális szolgáltatást nyújtott a férfinak, majd otthagyta.

Később a selyemréti villamosmegállónál ismét összetalálkoztak mindhárman, és szóba került, hogy a nőnek egy 20 ezer forintos bírságot kell megfizetnie. A sértett megsajnálta, ezért ketten a közeli automatához mentek, ahol a férfi 15 ezer forint készpénzt vett fel.

Útközben újra találkoztak a vádlottal, aki miután megtudta, hogy a sértett még nem adta oda a pénzt, erőszakossá vált, és követelőzni kezdett: a sértett férfit falhoz nyomta, majd bántalmazni kezdte, közölve, hogy „most meg fog halni”.

A sértett próbálta elhagyni a helyszínt, de a férfi a földre lökte, többször fejbe rúgta, mellkasára térdepelt, és ököllel ütötte. A nő közben kérlelte, hogy hagyjon fel ezzel, de a vádlott azt mondta, nem bánja, ha a férfi meghal. A bántalmazást követően átkutatta a sértett zsebeit, majd 22 ezer forinttal távozott, hátrahagyva a földön fekvő, erősen vérző férfit, aki súlyos fejsérüléseket szenvedett.

A törvényszék álláspontja szerint a vádlottat az élet kioltásának eshetőleges szándéka vezette: kijelentései és a bántalmazás után tanúsított magatartása alapján belenyugodott cselekményének lehetséges következményeibe, holott nem volt bizakodási alapja az okozott sérülésekre, és arra figyelemmel, hogy a férfit segítségnyújtás nélkül a téli estén az utcán hagyta. A halálos eredmény elmaradása a szerencsének volt köszönhető.

A törvényszék súlyosító körülményként értékelte azt, hogy a vádlott útonálló jelleggel, ittas állapotban követte el a bűncselekményt, ugyanakkor enyhítő körülmény volt, hogy részben beismerte tettét.

Hirdetés
Hirdetés