Hirdetés
Hirdetés

Letartóztatták a két erőszakos miskolci rablót

| 2022. 07. 25. | 11:51:00
Pénztárcát és mobiltelefont vettek el a sértettől.
Letartóztatták a két erőszakos miskolci rablót
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a két férfinak a letartóztatását, akikkel szemben rablás miatt indult nyomozás. A rendelkezésre álló adatok szerint a két gyanúsított július 21-én késő este Miskolcon, a Szinvapark közelében elegyedett szóba a sértettel, akit egyikük többször arcon ütött, majd a falhoz nyomták, és elvették pénztárcáját, mobiltelefonját – olvasható a Miskolci Törvényszék közleményében.

A bíróság szerint a két férfi tette alkalmas lehet a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint mindkét gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye a kiszabható magas tartamú szabadságvesztés-büntetés lehetősége miatt, valamint tartani kell attól, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a sértettet jogellenesen befolyásolnák, továbbá újabb bűncselekményt követnének el. Mindezeket mérlegelte a bíróság, ami augusztus 24-ig rendelte el a két férfi letartóztatását.

Hirdetés
Hirdetés