Hirdetés
Hirdetés

Százezreket utalt át magának ismerőse telefonjáról a férfi

| 2022. 07. 11. | 16:39:00
A Miskolci Rendőrkapitányság eljárást folytat.
Százezreket utalt át magának ismerőse telefonjáról a férfi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rablás és csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság azzal a 22 éves helyi férfival szemben, aki idős ismerősének mobiltelefonján keresztül több százezer forintot utalt át saját magának – számolt be a police.hu.

Az első alkalommal az elkövető július 7-én délelőtt egy miskolci hétvégi házban használta ki ismerőse figyelmetlenségét. A 74 éves sértett a fiatalembert megkérte, hogy állítsa be a mobiltelefonján az aktuális időt, és miközben nyomkodta a készüléket megkérdezte az asszonytól, hogy mikor született.

Majd később, amikor a nő megnézte a netbank egyenlegét észlelte, hogy a férfi átutalt magának több százezer forintot a számlájáról.

A következő napon reggel a fiatalember ismét kérte az ismerősétől, hogy adja át a telefonját, melynek azonban az asszony már nem tett eleget, ezért fojtogatni kezdte őt, és a megszerzett telefon segítségével ismét átutalt magának több százezer forintot, majd távozott a lakásból.

A rendőrségi bejelentést követően a nyomozók elkezdtek nyomozni, majd elrendelték a férfi körözését is. A járőrök végül két napon belül elfogták a fiatlt, és a Miskolci Rendőrkapitányságra előállítottak.

Hirdetés
Hirdetés