Hirdetés

Hirdetés

Súlyosították a miskolci kórházból lopó nő ítéletét

Borsodihír.hu

2022.08.29. 16:21

Súlyosították a miskolci kórházból lopó nő ítéletét
(Fotó: illusztráció)

Több mint százezer forint kárt okozott.

Hirdetés

A Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa augusztus 29-én jogerős ítéletet hozott annak a nőnek az ügyében, aki egy miskolci kórházban pénzt és telefont lopott el betegtársaitól – olvasható a Miskolci Törvényszék közleményében. Az első fokon eljárt Miskolci Járásbíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2020 márciusában a kórházban tartózkodott betegként, amikor észrevette, hogy egy másik kórtermet elhagyta a sértett, így ezt kihasználta, és magához vette annak a telefonját és a pénztárcáját az abban lévő készpénzzel.

Pár hónappal később a kórház másik osztályára surrant be, és az alvó sértett ágya melletti szekrényről tette el a férfi mobilját. Az okozott kár 52 ezer, valamint 76 ezer forint volt. 

Az elsőfokú bíróság ítéletével 280 óra közérdekű munka büntetésre és 100 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a vádlottat. Enyhítő körülményként értékelte az elkövető beismerő vallomását és megbánó magatartását, továbbá azt, hogy a kár részben megtérült. Ezzel szemben súlyosító körülményként vette figyelembe a vádlott büntetett előéletét és a hasonló jellegű cselekmények elszaporodottságát helyi és országos szinten.

Az ügyészség által bejelentett fellebbezés folytán eljáró Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa szerint a vádlott büntetett előélete nagyobb nyomatékkal esik latba, az általa korábban elkövetett hasonló jellegű bűncselekmények miatt enyhének ítélte a kiszabott büntetést, így az elsőfokú bíróság döntését megváltoztatta, a vádlottat büntetését egy év, végrehajtásában két évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre súlyosította. 
kórházMiskolclopásítélet

Hirdetés

Hirdetés