Hirdetés

Hirdetés

Tragikus pincebaleset Miskolcon

Borsodihír.hu

2022.08.31. 10:58

Tragikus pincebaleset Miskolcon
(Fotó: MTI/ Vajda János)

Három férfira omlott rá a mennyezet. + Frissítve

Hirdetés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást abban az ügyben, amelyben egy miskolci pince ráomlott a felújítási munkálatokat végző három férfira – számolt be a police.hu.

A fiatal férfiak augusztus 31-én a reggeli órákban dolgoztak a pincében, amikor a mennyezet beszakadt, és a munkásokat maga alá temette.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai a területet lezárták.

Az életjelet nem adó férfiak pincéből történő kihozása az omlásveszély miatt speciális intézkedéseket igényel, amelyek végrehajtása jelenleg is folyamatban van.

Frissítés: A minap.hu úgy tudja, hogy mindhárom férfi meghalt a balesetben. Az egyikük 26 év körüli, ketten pedig 30 fölöttiek. A portál információi szerint a munkásokra a járat felső része szakadt rá, így nagy mennyiségű, több tíz köbméter föld temette maga alá a férfiakat. A tragédia után Miskolc polgármestere, Veres Pál is a helyszínre érkezett, hogy tájékozódjon a helyzetről. A városvezető őszinte részvétét fejezte ki az áldozatok családtagjainak. A minap.hu azt írja, speciális szakemberekre – bányamérnökökre, geológiai szakemberekre – is szükség van a pincejárat megnyitásához, így akár napokig is eltarthat, amíg kihozzák az áldozatokat.
Miskolcbalesetpince omlás

Hirdetés

Hirdetés