Hirdetés
Hirdetés

Ítélet a kazincbarcikai tollfelvásárlót megtámadók ügyében

| 2022. 09. 19. | 17:24:00
Mintegy 50 ezer forintot vettek el tőle.
Ítélet a kazincbarcikai tollfelvásárlót megtámadók ügyében
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Helybenhagyta a Miskolci Törvényszék az elsőfokú ítéletet azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik 2020 júliusában Kazincbarcikán erőszakosan akartak pénzt szerezni egy tollfelvásárlótól – olvasható a Miskolci Törvényszék közleményében

A tények szerint az elsőrendű vádlott maga köré gyűjtötte három társát, annak reményében, hogy készpénzt szerezzen a sértettől. A megbeszéltek szerint a másodrendű vádlott „intette le” a sértettet, és jelezte, hogy a negyedrendű vádlottat kell követnie.

Így vezették el a sértettet egy lakatlan épülethez, ahol álcaként valóban átadtak neki egy régi tollpárnát, amikor azonban a sértett távozni készült, az elsőrendű útját állta, megfenyegette, és öklével olyan erővel arcon ütötte, hogy a sértett egyből a földre esett.

Ezután az első és harmadrendű is testszerte ütötte és rúgta a sértettet, a negyedrendű mindvégig jelen volt, a másodrendű is fel-felbukkant. A cselekmény során a negyedrendű lerángatta a sértett övtáskáját a válláról, és mintegy 50 ezer forintot kivettek belőle. Ezt kihasználva tudott a sértett elmenekülni, akinek nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek a bántalmazás miatt.

Az elsőfokon eljáró Kazincbarcikai Járásbíróság a vádlottakat rablás miatt találta bűnösnek, az elsőrendűt 8 év, a másodrendűt 5 év, a harmadrendűt 6 év szabadságvesztésre és mellékbüntetésül 8, 5, valamint 6 év közügyektől eltiltásra, míg a negyedrendű fiatalkorú társukat 2 év javítóintézeti nevelésre ítélte. Az elsőrendű vádlottat kizárta a feltételes szabadság kedvezményéből. Az ítélet a másodrendű és a negyedrendű vádlott vonatkozásában már elsőfokon jogerőre emelkedett.

Hirdetés
Hirdetés