Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Letartóztatás: pillangókéssel szúrta meg áldozatát a miskolci

| 2022. 09. 30. | 16:15:00
A férfi erősen ittas volt.
Letartóztatás: pillangókéssel szúrta meg áldozatát a miskolci
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akivel szemben többek között életveszélyt okozó testi sértés gyanúja miatt indult eljárás, mert megszúrta egy ismerősét Miskolcon férfit – számolt be a Miskolci Törvényszék. A rendelkezésre álló adatok szerint a sértett augusztus 10-én éjjel Miskolcon, a Szinvapark közelében találkozott a vádlottal és annak lánytestvérével, akik cigarettát kértek tőle és itallal kínálták.

Ekkor már mindhárman erősen ittasak voltak. A Selyemrét felé sétálva találkoztak a nő barátjával, aki támadólag lépett fel a sértettel szemben, és kérdőre vonta, miért karolja át az ittassága miatt bizonytalanul lépkedő menyasszonyát.

A gyanúsított ekkor elővett egy pillangókést, és mellkason szúrta a sértettet.

A férfi ezután a lakására ment, és az édesanyja értesítette a mentőket. A férfi a vérveszteség miatt elájult, és csak a kórházban tért magához. A gyanúsított két héttel később Messenger-üzenetben verekedésre hívta a sértettet, valamint megfenyegette, hogy ezúttal jobban fog célozni, és még a házát is felgyújtja.

A bíróság álláspontja szerint a kiemelt tárgyi súlyú bűncselekmény miatt kiszabható szigorú szankcióra figyelemmel a terhelt esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, amelyet személyi körülményei nem ellensúlyoznak.

Mivel a férfi ismeri a sértett lakóhelyét, illetve őt a bántalmazást követően életveszélyesen megfenyegette, tartani kell attól, hogy szabadlábon hagyása esetén őt, vagy akár az eddig ki nem hallgatott tanúkat befolyásolná, megfélemlítené. Reálisan fennáll a bűnismétlés lehetősége is, vagyis hogy a terhelt a megkísérelt bűncselekményt véghez vinné. A bíróság mindezeket mérlegelve október 30-ig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Hirdetés
Hirdetés