Hirdetés

Hirdetés

Elítélték a Mezőkövesdnél halálos balesetet okozó nőt

borsodihir.hu

2022.10.04. 14:46

Elítélték a Mezőkövesdnél halálos balesetet okozó nőt
Illusztráció (Fotó: Freepik)

A sértett a helyszínen elhunyt.

Hirdetés

A Mezőkövesdi Járásbíróság előkészítő ülésen hozott határozatával felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte azt a nőt, aki 2020 decemberében súlyos közlekedési balesetet okozott, amelyben egy személy életét vesztette – tudatta a Miskolci Törvényszék. A bíróság szerint a nő Mezőkövesd külterületén közlekedett, amikor a 3-as számú főút egyik kereszteződéséhez érve nem vett észre a Budapest irányából érkező sértett kocsiját, ezért a bement a kereszteződésbe, és balra kanyarodott.

A két autó összeütközött, amelynek hatására a sértett autója a szemközti sávba sodródott, ahol frontálisan egy harmadik járműnek csapódott. A sértett a helyszínen elhunyt, a szemből érkező autó vezetője pedig 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A vádlott az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

A bíróság közúti baleset okozásának vétsége miatt a nőt 1 év, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre és 2 év 4 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte és egyúttal előzetes mentesítésben részesítette.

Enyhítő körülményként értékelte azt, hogy a vádlott az elkövetéskor alig töltötte be 18. életévét, tekintettel volt továbbá büntetlen előéletére, bűnösséget beismerő nyilatkozatára, kifogástalan életvitelére, őszinte megbánására és a tárgyaláson tapasztalható megrendülésére.

Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vette, míg az ügyész súlyosítás érdekében jelentett be fellebbezést, így az ügy a Miskolci Törvényszéken folytatódik.
Mezőkövesdhalálos baleset

Hirdetés

Hirdetés