Hirdetés

Hirdetés

Bűnügyi felügyelet alatt az ismert embereket kezelő pszichiáter

MTI

2023.09.15. 10:04

Bűnügyi felügyelet alatt az ismert embereket kezelő pszichiáter
A kép illusztráció (Pexels)

A doktornő Nagykanizsán rendelt.

Hirdetés

Vesztegetés miatt indult eljárás több ember, köztük a nagykanizsai kórház pszichiátriájának osztályvezetője ellen, aki budapesti közvetítőkön keresztül, jelentős összegekért kezelt privát betegeket a kórházban – közölte a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság (ZVRFK) szeptember 15-én.

A közlemény szerint a ZVRFK gazdaságvédelmi alosztálya - a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján - vesztegetés elfogadása bűntett gyanúja miatt hét ember ellen rendelt el nyomozást.

A megalapozott gyanú szerint a nagykanizsai kórház pszichiátriájának osztályvezető főorvosa a magánbetegei számára az osztály VIP-szobájában biztosított diszkrét kezelést olyan embereknek, akik "el akarták kerülni a nyilvánosságot". A pszichiátriai kezelésért cserébe jelentős összegeket kért.

A páciensek két budapesti személy közvetítésével jutottak az ellátáshoz, amiért több százezer forintot fizettek. Ezután a betegek elhelyezését és kezelését már a 62 éves főorvos végezte.

Az előre meghatározott összegeket az egyik elkövető párjának számlájára utalták az ügyfelek, ebből kapta meg részesedését az orvos is, aki többször családtagjai bankszámláira kérte a pénz továbbítását. A zalai rendőrök a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársaival közösen több helyszínen tartottak kutatást a gyanúsítottaknál, akiktől iratokat, telefonokat, számítástechnikai eszközöket és 22 millió forint készpénzt foglaltak le.

Sznopek Veronika, a ZVRFK szóvivője az eset részleteiről elmondta: a doktornő és az egyik budapesti közvetítő bűnügyi felügyelet alá került, harmadik társuk, valamint azok a páciensek – ők ismert személyiségek –, akik fizettek a kezelésért, szabadlábon védekezhetnek. Hozzátette még: a főorvost elbocsátották a nagykanizsai kórházból.
Nagykanizsavesztegetéspszichiáter

Hirdetés

Hirdetés