Hirdetés

Hirdetés

A gyűrűtartó doboz fontossága

borsodihir.hu

2022.06.17. 08:15

A gyűrűtartó doboz fontossága

XXX

Hirdetés

Miről álmodnak a lányok a romantikus filmekben? Igen. A lánykérés feledhetetlen pillanatairól, amikor a szerelmük előhúzza a kabátja zsebéből azt a bársonyos gyűrűtartó dobozt, amiben a gyűrű “lakik”.

Miért kell a gyűrűnek gyűrűtartó doboz?

Miért kell a gyűrűnek gyűrűtartó doboz? - kérdezed talán csodálkozva, miközben pont azt tervezgeted, hogy az eljegyzési gyűrűt a szerelmed vacsoráját képező süteményben rejted el. Romantikus lánykérés ez is, de van benne némi kockázat: a fogletöréstől a gyűrű lenyeléséig bármi előfordulhat. 

Ha meg szeretnéd adni a módját és adsz az eleganciára, akkor inkább a Marta Meisels Jewelry-nél kapható gyűrűtartók közül választasz. Miért? Mert ezzel még feledhetetlenebbé teszed a pillanatot. Ott állsz remegő lábakkal és kezekkel a választottad előtt, izgatottan fogalmazva meg a szavakat, magabiztosságot erőltetve magadra. Aztán megtapintod a bársonyosan selymes díszdobozt, és azonnal minden a helyére kerül. 

A gyűrűtartó dobozban a szerelmetek szimbóluma lapul

Egy apró doboz, aminek mégis óriási jelentősége van. Szimbólum ő maga is, és a tartalma, az eljegyzési gyűrű is. Méghozzá a közös jövőtök jelképe, ami azonos a folytonossággal, a szerelemmel és az összetartozással. 

Ezért ha sikerül kiválasztani azt a gyűrűt, amivel a szerelmed kezét megkéred, akkor mindenképpen válassz hozzá egy gyűrűtartó dobozt is. Ez lehet klasszikus, modern, romantikus szív alakú, a lényeg ugyanaz: a gyűrűhöz tartozik, és számos haszna van:

  • Megvédi a jelentős eszmei és anyagi értékkel rendelkező gyűrűt a környezeti hatásokkal szemben. Ilyen a por, a szennyeződések, a nedvesség, a napsugárzás. A mechanikai hatásokat is sikerrel tompítja, az ékszer nem karcolódik meg. 
  • Könnyebben megtalálható, mint a gyűrű egymagában, így nehezebb elveszíteni is.
  • Elegánsabb, esztétikusabb megjelenést garantál az ékszernek.
  • Ünnepélyessé teszi az alkalmat, segít emelni a lánykérés fényét.

Gyűrűtartó doboz - nem csak lánykéréshez

Az eljegyzési gyűrűn kívül természetesen szintén gyűrűtartó dobozt érdemel a karikagyűrű és a pecsétgyűrű is. Ezekre is éppúgy vigyázni kell, nehogy megsérüljenek, elvesszenek. Az ékszertartó dobozok az ajándékozásnál is bevethetőek, esztétikus körítést adva bármely gyűrű számára. 

Ezek a tárolóeszközök a későbbiekben is hasznosak, hiszen segítségükkel megoldódik az ékszerek helyes, elkülönített tárolása. 

Régen és ma: mi volt és mi lett a divat az ékszertartó dobozok terén?

Korábban a kézműves iparművészeti alkotásnak is beillő nagyobb dobozok voltak divatban, de napjainkban már sokkal inkább a funkcionalitás és a praktikusság vezérli a választásokat. Régen minél gazdagabb volt valaki, annál nagyobb dobozt vásárolt az ékszerei tárolására, sőt volt, hogy maga a doboz is drágakövekkel volt kirakva.

Napjainkban már minden ékszerhez külön ékszertartót vásárolnak, így könnyebben lehet boldogulni velük. Nem gabalyodnak össze, nem sértik fel egymást, nem kell keresgélni őket, mindennek megvan a maga helye.

Válassz te is egy csodaszép darabot!

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés