Hirdetés
Hirdetés

A hevederzár előnyei

| 2022. 07. 12. | 11:37:00
XXX
A hevederzár előnyei
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy biztonságos épület megtervezése, legyen az lakossági vagy éppen kereskedelmi, minden esetben kritikus fontosságú. Csak gondoljunk bele az ott lakók vagy dolgozók helyzetébe. Aggódnak a biztonságuk miatt, de azt sem akarják érezni, hogy egy áthatolhatatlan erőd belsejében élnek. 

A modern dizájn a nyitott, szabad tereket részesíti előnyben, amelyek ellentétesek lehetnek a modern, biztonsági megoldásokkal. A zar-zarbetet.hu oldalon megtalálható hevederzárak viszont elegáns megoldást kínálnak erre a tervezési dilemmára.

Típusai

Ennek a zártípusnak az egyik legegyszerűbb konstrukciója a Miskolci tíous, amely lényegében annyit takar, hogy az ajtóra vízszintesen vagy függőlegesen is beépíthető fogasléc mindkét végére egy-egy tömör hasábot hegesztettek fel. Magát a zárbetétet pedig lemezek védik, melyeket kapupánttal rögzítettek fel. 

Ott van még a vízszintes és a függőleges verziója is. Az előbbinél az elforduló fémheveder azokba a nyílásokba fut, amelyek az oldalfalakon lettek kialakítva. Míg a függőleges hevederzár az ajtó közepén fut végig, a zárnyelvei, más néven a fogaslécek felül a kerethez, alul pedig a padlóhoz csatlakoznak. 

Végezetül talán a legmegbízhatóbb változata a Biztibuk hevederzár. Rendkívül strapabíró a szerkezete, arról nem is beszélve, hogy forgógyűrűk és fúrásvédelmi csapok is találhatók rajta.

Betörések megelőzése

A hevederzár kültéri ajtókra való választásának nyilvánvaló fő oka az, hogy növelje az ingatlanod biztonságát, és jelentősen csökkentse az ingatlan védelmét, valamint a háztartás vagy vállalkozás tagjainak magánéletét fenyegető összes kockázatot. 

Az ilyen típusú zárak rögzítési pontjainak óriási száma miatt ezeknek a mechanizmusoknak a többsége több mint háromszoros biztonsági szintet képes nyújtani, amelyet egyetlen retesz vagy hornyos zár kínál, és ne feledkezzünk meg arról sem, hogy kombinálható más zárral is!

Egyszerű hozzáférhetőség

Alapvető fontosságú, hogy megvédd az épületet a nem kívánt behatolástól, miközben könnyű hozzáférést biztosíts azoknak, akiknek ott kell lenniük. A hevederzárak pedig az egykulcsos hozzáféréssel mindezt megteszik. 

Csökkentett kopás

Ha a komolyan megnövelt biztonság nem lenne elég, a hevederzárak előnyei még nagyobbak, mint amilyennek elsőre látszik. Mivel az ajtólapzárral ellátott oldalát jól megtámasztja a számos különböző csavar és retesz - amelyek az ilyen típusú mechanizmusok alapját adják - ezért sokkal kisebb nyomás nehezedik a zsanérokra, mint az egycsavaros zárak esetében. 

Ez azt jelenti, hogy az ajtók sokkal teherbíróbbak és tartósabbak. Sőt, még a zárak is az átlagosnál jóval strapabíróbbak, mivel az ajtó tömege számos különböző mechanizmuson oszlik meg.

Könnyebben megköthető biztosítás, kedvezőbb díjak

Végezetül pedig, természetesen a biztosítótársaságok is elismerik, hogy a hevederzárak fokozott biztonságot kínálnak az otthonok és a vállalkozások számára. Így ezek felszerelése nagy valószínűséggel javítja a számodra elérhető biztosítási lehetőségeket, és nagyban hozzájárul a díjak csökkentéséhez is.

Hirdetés
Hirdetés