Hirdetés
Hirdetés

Hirtelen ápolóvá váltál? Segítünk!

| 2022. 07. 20. | 15:48:00
XXX
Hirtelen ápolóvá váltál? Segítünk!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az élet nagy rendező, szokták volt mondani, és mi sem tudná jobban igazolni ezt az állítást, mint az, hogy sokszor a másodpercek törtrésze alatt történik meg olyan esemény, ami aztán egy egész család életét fenekestül forgatja fel. Egy tragikus baleset a közúton, egy szerencsétlen mozdulat otthon vagy egy banális véletlen a munkahelyen, és máris egy új élethelyzetben találja magát az egész család.

Az is, akit baleset ért, és rehabilitációra, otthonápolásra szorul, és az is, akinek ezt az ápolást meg kell oldania. Merőben új helyzet áll elő, amire talán sosem lehet előre felkészülni, de ha már ilyen szerencsétlenül alakult a sors, az UDOOR fürdőkádajtó kádajtó beépítésével kihozhatod belőle a maximumot!

Ideiglenes vagy tartós ápolásra szorul a hozzátartozónk?

Egy törés vagy egy műtét után a páciens általában egy ideig a kórházban lábadozik, majd amikor megindul a gyógyulás útján, értékei stabilizálódnak, állapota folyamatosan javuló tendenciát mutat, akkor jön a rehabilitáció és vele együtt a sérült “hazaadása”.

Míg azonban a rehabilitációt egy szakember, sok esetben gyógytornász végzi, addig az otthonápolás sokszor olyan rokonok, barátok feladata lesz, akik bizony nem rendelkeznek ápolói végzettséggel, sőt hovatovább az otthonok sem mindig várják felkészülten a kórházból hazatérőt!

Ha a családodban lehet számítani arra, hogy valaki nemsokára hazatér a kórházból, akkor javasoljuk, hogy készülj fel rá időben!

Miért fontos a kádajtó beépítése?

Az egyik legfontosabb színtere a gyógyulásnak a fürdőszoba, hiszen mindenki sokkal jobban tud úgy gyógyulni és felépülni, ha jó a közérzete, aminek természetesen elengedhetetlen feltétele a rendszeres tisztálkodás.

Akad persze számos olyan eset, amikor egyedül vagy alig vagy egyáltalán nem tud valaki tisztálkodni, ilyenkor jöhet jól egy kádajtó, ami a meglévő kádba kerül beszerelésre egy egynapos művelettel.

Akár tartós, akár ideiglenes ápolásról van szó, a kádajtó nagy biztonságot és könnyebbséget jelent mind az ápolónak, mind pedig az ápoltnak. Ezért aztán mindenképpen javasoljuk, hogy járj utána a lehetőségeidnek, hogy nehogy az otthonápolás újabb balesetbe torkolljon!

Figyeljünk oda a gyógyuló lelkére is!

Amikor egy-egy ilyen rendkívüli helyzet áll elő, akkor hajlamosak vagyunk a saját lemondásaink miatt szomorkodni, miközben néha megfeledkezünk arról, hogy akit éppen ápolunk, aki miatt kádajtót szereltettünk, annak bizony a teljes világa kifordult magából, és támogatásra szorul nemcsak testileg, de lelkileg is!

Segíts hát neki átlendülni azon a sajnálatos tényen, hogy jó darabig csak segítséggel fog tudni tisztálkodni, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy ez az idők végezetéig így marad. 

Bánjunk hát velük higgadtan és kedvesen amellett, hogy kádajtóval gondoskodunk biztonságukról és mihamarabbi önállóvá válásukról!

Hirdetés
Hirdetés