Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Melyek a legnépszerűbb pénzügyi tanácsadó cégek Magyarországon?

| 2022. 07. 15. | 16:18:00
XXX
Melyek a legnépszerűbb pénzügyi tanácsadó cégek Magyarországon?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A pénzügyi tanácsadásra valójában sokkal nagyobb szükség volna, mint ahogyan azt legtöbben hinnék. Sajnos az iskolában nem tanítják meg nekünk hogyan gazdálkodjunk úgy hosszú távon a pénzünkkel, hogy az ténylegesen és gyümölcsözően megőrizze a fluiditását. Pontosan emiatt a pénzügyi tanácsadás igazán kiemelt tud lenni akkor, ha szeretnénk hosszú távon megfelelő anyagi körülmények között élni. Ehhez viszont a megfelelő pénzügyi tanácsadó cégek elengedhetetlenek. Melyek tehát hazánkban a legnépszerűbb pénzügyi tanácsadók?

Viszont először is – miben tud nekünk segíteni egy pénzügyi tanácsadó cég?

A pénzügyi tanácsadók összefoglalva különféle befektetésekkel foglalkoznak, amelyek lehetnek hosszú- illetve rövid távúak is. A befektetések azonban nem csak annyit jelentenek, hogy egy bizonyos összeget például ingatlanokba vagy részvényekbe fektetünk egy pénzügyi szakember tanácsára. Ugyanis pénzügyi és gazdasági szempontból befektetésnek minősül a biztosítás, valamint a nyugdíj előtakarékosság és még a hitel is. A különbség csupán annyi, hogy a különféle befektetésekért cserébe mi mit kapunk. A klasszikus befektetések természetesen azt jelentik, hogy egy bizonyos összeget szeretnénk „megforgatni”. Ilyenkor a pénzügyi tanácsadó felvázolja a lehetőségeinket például, hogy milyen értékpapírokba fektethetünk be eredményesen. Viszont akkor is érdemes hozzájuk fordulni, ha biztosítást szeretnénk kötni, vagy a nyugdíj kiegészítésünkről akarunk gondoskodni – akár önkéntes magánnyugdíjpénztár formájában. Mivel minden befektetési típus számtalan csomagot és konstrukciót takarhat, ezért a pénzügyi tanácsadó azért van, hogy segítsen ezek között eligazodni, valamint megfelelően választani. Tehát segít olyan konstrukciót választani, ami a nem csak a pénztárcánkhoz idomul, de az életvitelünkhöz és a jövőbeni terveinkhez is. Ha saccolni szeretnénk, akkor körülbelül több százféle lehetőségünk áll rendelkezésünkre, ezek között pedig bizony még annak is nehéz lehet kiigazodni, aki egyébként ért a befektetésekhez. Ráadásul sok konstrukció rugalmas, tehát változhat annak függvényében, hogy hazai vagy globális értelemben milyenen az aktuális gazdasági helyzet éppen. Erről pedig manapság tudjuk, hogy legalább annyira változékony tud lenni, mint az időjárás. Egy jó pénzügyi szakember, illetve cég viszont naprakészen tud olyan ajánlatokat adni, amelyekkel garantáltan jól járhatunk.

 

Kiknek érdemes felkeresni pénzügyi tanácsadót?

 

Ha nagyon szentimentálisan szeretnénk megközelíteni a kérdést, akkor azt javasolnánk, hogy pénzügyi tanácsadóra mindenkinek szüksége van legalább egyszer az életben. Sőt, tulajdonképpen már fiatal korban érdemes volna mindenkinek megismerni a befektetések világát. Hiszen ha valóban jó anyagi körülményeket szeretnénk teremteni, nem érdemes kizárólag a havi fizetésünkre és később az állami nyugdíjra támaszkodnunk. Ez már csak amiatt sem szerencsés, mivel valóban rendkívül változékony gazdasági állapotok uralkodnak napjainkban. Ezeket nagyban befolyásolják olyan tényezők, mint a klímaváltozás vagy akár különféle járványok felbukkanása. Az efféle változásokat pedig sajnos kénytelenek követni a különféle országok – így hazánk – kormánya is. Mit is jelent ezt pontosan? Azt, hogy amíg ma az adott fizetésünkből egy biztos nyugdíjat vagy megélhetést számolunk, az holnap már talán egyáltalán nem lesz aktuális. Vagyis minden gazdasághoz köthető körülmény instabilnak számít emiatt. Ezzel szemben a befektetések – mivel folyamatosan követik a változásokat, és úgy alakítják ki a csomagokat – stabilnak mondhatóak, még akkor is, ha például egy magasabb kockázatú biztosítást kötünk. Ebből adódóan a pénzügyi tanácsadás mindenkinek ajánlott, aki biztosítás kötne, a nyugdíjazására szeretne gondolni vagy egyszerűen egy nagyobb összeget akar befektetni mondjuk a tőzsdén. A pénzügyi tanácsadók ezen kívül a hitelezésben is segítséget nyújtanak. A hitel is egyfajta befektetésnek minősül ugyanis, csak itt a hitelezett fekteti be a kapott összeget a saját projektjeibe. A pénzügyi tanácsadók segítenek abban is, hogy a megfelelő hiteleket válasszunk anélkül, hogy annak visszafizetése akár évek múlva problémát okozna.

 

A legnépszerűbbek – avagy hová érdemes fordulnunk pénzügyi tanácsadásért?

 

Az igazság az, hogy nem lehet egyértelműen valamely népszerű pénzügyi tanácsadócéget kiemelni. Természetesen az ismert biztosítóknak és bankoknak mindnek van pénzügyi tanácsadó kirendeltsége. Ugyanakkor ha független céget keresünk, akkor érdemesebb más szempontok szerint választanunk, mint a népszerűség. Utóbbi ugyanis nehezen mérhető, mert mindegyik tanácsadó cég másban lehet jó, illetve más előnyei vannak. Viszont ha mindenképp szeretnénk megemlíteni egyet, akkor például sokaknak segített már a Grantis pénzügyi tanácsadó cég. Az ő esetükben átlátható menüpontokon keresztül kérhetünk ingyenes tanácsadást a pénzügyek szinte bármely témájában.

Hirdetés
Hirdetés