Hirdetés

Hirdetés

Kincstár: hosszabb az otthonfelújítási kérelmek elbírálása

MTI

2023.01.26. 08:41

Kincstár: hosszabb az otthonfelújítási kérelmek elbírálása
A kép illusztráció (Pexels)

Másfélszerese a benyújtott igények száma a 2021-esnek.

Hirdetés

A kormány az otthonfelújítási program 2021-es kezdete óta 250 ezer család otthonának felújítását támogatta összesen több mint 523 milliárd forinttal – közölte a Magyar Államkincstár január 26-án, jelezve azt is, hogy folyamatos az otthonfelújítási támogatások feldolgozása és kifizetése

A közlemény szerint a két évre meghirdetett program tavaly december 31-i határidejének lezárulta előtt kiugró mennyiségű, több mint százezer igénylés – ami másfélszerese a 2021-ben beadott kérelmeknek – érkezett a Magyar Államkincstárhoz.

A Kincstár megnövelt létszámmal, folyamatosan végzi a kérelmek elbírálását, amely a megugrott igényszám miatt az eddiginél több időt vesz igénybe

– közölték, jelezve azt is, hogy a támogatói okirat kiállítását követő 5 napon belül továbbra is minden arra jogosult igénylőnek kiutalják az otthonfelújítási támogatást.

Az otthonfelújítási támogatási programban a családok az otthonfelújítási munkájukhoz 3 millió forintos kormányzati támogatást kaphattak. Az átlagos támogatás 2 millió forint volt. A kérelmek feldolgozásában a Kincstár 2022 novemberéig határidőben mindent teljesített – közölték.

államkincstárotthonfelújítás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés