Korrupciót emlegetnek az ózdi polgármester kapcsán

MTI

2017.05.06. 13:28

Korrupciót emlegetnek az ózdi polgármester kapcsán

Németh Szilárd szlengben beszél.

Hirdetés

A Fidesz azt szeretné, ha Janiczak Dávid, Ózd jobbikos polgármestere tisztázná magát a sajtóban megjelent korrupciógyanús ügyben. Németh Szilárd, a kormánypárt alelnöke szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatón elmondta, az ózdi városvezető és munkatársai ezen a hangfelvételen arról beszélnek, hogy miként tudnának megszabadulni az egyik indulótól a város ivóvízhálózatának fejlesztésére kiírt, több mint 400 millió forintos pályázaton.

A Fidesz alelnöke szerint a jobbikos polgármester ezt úgy kívánta elérni, hogy érvénytelennek nyilvánítják a nekik nem tetsző pályázatot. – Mire tromfol az ózdi bossnak az egyik samesza és rögtön közli is, hogy rá fogja állítani az embereit a másik cégre, hogy találjanak valami kompromittálót – fogalmazott, aláhúzva, hogy később valóban a polgármesternek kedvesebb cég nyert a közbeszerzésen.

A Fidesz ezért arra kéri Janiczak Dávidot, hogy álljon ki a nyilvánosság elé, és tisztázza például, hogy valóban ő szólal-e meg ezen a hangfelvételen, továbbá az ügyben valóban befolyásolták-e a közbeszerzést, illetve történt-e vesztegetés

– fejtette ki Németh Szilárd, aki szerint a polgármesternek arra is választ kell adni, kapott-e pénzt ennél a közbeszerzésnél, és ha igen, hány százalékot. Németh Szilárd kijelentette, aki egyszer csinál ilyet, az általában úgy szokott lenni, hogy többször is, ezért szerinte fontos kérdés az is, hogy történt-e ilyet eset korábban is Janiczak Dáviddal.

Reagált a polgármester

A kormánypárti politikus kérdésekre válaszolva azt mondta, a nyilvánosság pártján áll a nemzeti konzultációs fórumok esetében, amelyekről ezért szerinte jó, ha beszámol a sajtó. – Viszont a Soros által fenntartott médiabirodalom embereit, ugyanúgy, mint a Soros által fenntartott álcivileket sem tartom civileknek, úgy nem tartom őket valódi újságíróknak – tette hozzá, megjegyezve, inkább provokálni szoktak és ügynöki tevékenységet folytatnak.

A Jobbik és a jobbikos városvezetés, tiszta, átlátható, becsületes munkát végez, nem kívánunk az Fidesz korrupciótól bűzlő térfelén játszani - reagálta Janiczak Dávid, Ózd polgármestere szombaton Németh Szilárd, a Fidesz alelnökének kijelentéseire.

Janiczak Dávid reagálásában az áll, a város önkormányzata a svájci hozzájárulású ivóvíz-rekonstrukciós munkára nyílt közbeszerzési eljárást folytatott le, amelynek során nagy tapasztalattal rendelkező budapesti közbeszerzési tanácsadó céget foglalkoztatott.

A döntéshozatali eljárás során a vonatkozó jogszabályok teljes körű betartása megtörtént, a közbeszerzési eljárás erős szakmai kontroll alatt állt, hiszen a döntéshozatalok előtt minden anyagot megküldtünk a Széchenyi Programirodához mint közreműködő szervezethez – tette hozzá.

Ezen túlmenően a közbeszerzési folyamat teljes átláthatósága érdekében a közbeszerzési eljárásban integritási megállapodást kötöttek, és a teljes projektnek szoros határidőt állapítottak meg: május 31-ig be kell fejezni azt.

A Fidesz tudatosan akar a saját korrupcióban jártas pályájára húzni bennünket, mert azon a térfélen ő a nyerő, tekintettel nagy, mindent átfogó tapasztalatára

– írta a jobbikos polgármester.

ÓzdJaniczak Dávid

Szóljon hozzá!

Hirdetés