Miskolci kórházügy: a fideszes honatya kiáll a menesztett testvére mellett

2018.02.14. 13:03

Miskolci kórházügy: a fideszes honatya kiáll a menesztett testvére mellett
Tiba István (fotó: mti)

A balmazújvárosi politikus szerint magánérdekeket helyeztek előtérbe a döntéshozók.

Hirdetés

Tiba István, Balmazújváros és Hajdúböszörmény országgyűlési képviselője a Népszava kérdésére nyíltan bírálta testvére, a miskolci kórházigazgató, Tiba Sándor eltávolításának körülményeit. Arra is célzott, hogy a közösség érdekei helyett magánérdekeket helyeztek előtérbe a döntéshozók.

Tiba István szerint egyértelmű, hogy testvérét, Tiba Sándort azért távolították el a miskolci szuperkórház éléről, mert

kifogásolt egy korábban megkötött, s az intézmény számára előnytelen szerződést.

A testvéremhez hasonlóan, amikor elvállalok valamit, azt becsülettel, és száz százalékos erőbedobással igyekszem teljesíteni, akkor is, ha közben netán megsértem valakinek az érdekeit. Nekem van egy feladatom, egy választókörzetem, az ottani emberekért dolgozom, tekintet nélkül arra, hogy  ki milyen színű, vagy melyik párthoz vonzódik. E munkám során pedig a nagyobb közösség igényeit kell szem előtt tartanom, nem úgynevezett szűkebb körökét

- fogalmazott Balmazújváros volt polgármestere a Népszavának.

A kifogásolt szerződés

Számítások szerint 2006 és 2017 között a miskolci kórház másfél milliárd forinttal többet fizetett ki az onkológiai kezeléseket végző Medcenter Kft.-nek, mint amennyit a teljesítése alapján kellett volna, ráadásul valószínűleg elmulasztották a gépek rendszeres karbantartását és szervizelését. Emiatt a sugárkezelésekhez szükséges egyik részecskegyorsító tavaly tavasz óta üzemképtelen, miközben a szerződése szerint a magáncég ugyanúgy leszámlázhatta a szolgáltatást, mint egy működő berendezés esetén.

A kórház élére tavaly kinevezett Tiba Sándor egy gazdasági átvilágítás után - szerinte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ illetékeseivel szóban egyeztetve - leállította a kifizetést. Ennek következménye lehetzett az elmozdítása.

MiskolcTiba István

Szóljon hozzá!

Hirdetés