Hirdetés

Hirdetés

Barcikán Orbán napok óta egy g*ci

borsodihir.hu

2018.06.28. 17:01

Barcikán Orbán napok óta egy g*ci
Fotó: Facebook

Csoda? 24 éve ellenzéki a város.

Hirdetés

Napok óta csodájára jár Kazincbarcika városa a Mikszáth Kálmán és Babits Mihály utcák kereszteződésében elhelyezett köztéri alkotásnak, aminek sajátossága, hogy a keretbe helyezett elemeket tetszés szerint lehet színre forgatni, így azon bármilyen alakzat megmintázható vagy szöveg kiírható. A helyiek szerint a köztéri üzenőfalat gyerekeknek és szabadgondolkodóknak találták ki, amit előszeretettel használnak is, ám az ábra vagy a szöveg reggelre szinte mindig megváltozik, mert az arra járók "eltekergetik".

Most azonban napok óta mozdulatlan az üzenet, ami az aktuális magyar miniszterelnököt trágár jelzővel illeti. Érezhetően senkinek nem szúrja a szemét.

A hírhedt tőmondatot először 2015 februárjában nyilatkozta Simicska Lajos – a miniszterenök egykori barátja és bizalmasa –, amikor médiaérdekeltségeinek vezetője átállt Orbán Viktorhoz. Az Orbán egy g*ci felirat azután Simicska saját köztéri reklámfelületeire festve is megejelentek.

A Miskolc közelében fekvő, 26 ezer lakosú Kazincbarcika ipari város – Borsod megye harmadik legnagyobb települése. 1994 óta szocialista polgármestert választanak a helyiek. A mostani városvezető, Szitka Péter 2006 óta van hivatalában.
Kazincbarcikasimicska lajos

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés