Hirdetés

Hirdetés

Kazincbarcikán startol a színek fesztiválja

civishir.hu

2018.07.25. 12:04

Kazincbarcikán startol a színek fesztiválja
Rúzsa Magdi meg fogja táncoltatni a közönséget. (Fotó: Kolorfesztivál)

Rúzsa Magdi, Tankcsapda, Punnany Massif... és még sorolhatnánk.

Hirdetés

Nem mindennapi tárlatokkal indul augusztus elsején a 6. Kolorfesztivál, az ország egyik leghosszabb és legszínesebb összművészeti fesztiválja.

Mindenki talál magának látnivalót a tárlatokon, mert nem csak a kiállítók különlegesek, de a művek sem átlagosak.

A nyitónapon a nyolcvanhat éves kőművesből és bányászból lett szabadfoglalkozású művész Tilles Béla Kozmosz-sorozatának festményeiből nyílik tárlat, majd Szabó István „szemétből” készült „Csillagok háborúja” makettjait tekinthetik meg a látogatók. Másnap két Munkácsy-díjas alkotó Tettamanti Béla és Kopasz Tamás mutatkozik be, valamint Ambrus Attila kerámiáival és börtön utáni életével ismerkedhetnek meg a kíváncsi műkedvelők.

A bulizni vágyók a Csónakázó-tavi nagykoncertek kínálatából válogathatnak.

Kazincbarcikán lép fel a Sky Fanatic, a Punnany Massif, a Pataky és Edda Művek, a Z!Enemi!, a Tankcsapda, a Smink együttes, Rúzsa Magdi. Augusztus 11-én pedig egy fantasztikus és látványos Lights Off Color Festivalon pöröghetnek a fiatalok, ahol többek között Andro és a Follow the Flow tolja a zenét.

Természetesen idén sem maradnak el a street art és közösségi művészeti akciók, gyermek- és sportprogramok, a turisztikai látványosságok sem.

A „muzsikáló templomok” pedig a komolyabb műfaj kedvelőinek nyújtanak kikapcsolódást: Kegye János, Sebestyén Márta, a San Juan Egyetem Vegyeskara, a Pilgrim Gyermekkar, a Cantemus Ifjúsági Vegyeskara gondoskodik a minőségi szórakozásról.


Az augusztus 13-án kezdődő táncos szakmai héten a kazincbarcikai Flash Táncstúdió oktatói, és neves táncos koreográfusok: Czifra-Kutas Enikő és Azari Péter, Kugler Zsolt, Szudki Osayma, valamint Farkas Júlia mutatják be, amit a táncról tudni érdemes.

Augusztus második hetében ismét itt lesz a holland Remko van Schaik street art művész, aki idén 3D aszfaltgrafikát készít a város fő utcáján.

A Kolorfutásra már közel nyolcszázan jelentkeztek. Az országosan is nagy népszerűségnek örvendő versenyen ismerős arcokkal is találkozhatnak majd a sport szerelmesei. Korlátozott számban augusztus 1-jéig lehet még nevezni!

Kolorcountry tizenhárom településén szintén különleges fellépők színesítik a fesztivált: Nekézsenyben Horgas Eszter, Múcsonyban az Unique akusztik, Berentén Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar, Bánhorvátiban Szegedi Csaba, Sajókazán a Cimbaliband, Alacskán a Septo Forte, Sajóbábonyban a Miskolci Illés Emlékzenekar, Szuhakállón a Miskolci Dixieland Band és Szulák Andrea, Dubicsányban a Muzsikás együttes, Kurityánban Pély Barna, Dédestapolcsában St. Martin, Sajógalgócon pedig Péter Szabó Szilvia szórakoztatja majd a nagyérdeműt.

A 6. Kolorfesztivál utolsó négy napját, azaz augusztus 17-től 20-ig tartó időszakot a Szent István-ünnep programjai zárják majd.

A színes koncertek és előadások között itt lesz a The Blackbirds, Zséda, a Magos Együttes, a Nemzeti Táncszínház: Duna Művészegyüttes – Puszták népe című produkciója, Gájer Bálint, Best of Geszti, Szalóki Ági, Bródy János, majd a fesztivált nagyszabású tűzijáték zárja.

Kuriózum, hogy 19-én egy látványos, 127 km-es Kazincbarcika–Kazincbarcika szakasszal zárul az idei Tour de Hongrie. A körverseny eredményhirdetése is a városban zajlik majd.

Idén is érdemes fesztiválbérletet vásárolni, ami öt napra érvényes: augusztus 7-8, 10-11-12-re a Csónakázó-tó helyszínére. A fesztivál belépődíjas programjaira jegyek és bérletek válthatók online awww.kolorcity.hu/jegy/ oldalon vagy nyomtatott formában a holnapon megjelölt pénztárakban. 

Az elővételes (kedvezményes) jegyár az adott eseményt vagy koncertet megelőző utolsó nappénztárzárásig, online értékesítésnél előző nap éjfélig történő jegyvásárlás esetén érvényes!
KazincbarcikaKolorfesztiválTankcsapdaRúzsa MagdiPunnany Massif

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés