Újabb sportág csatlakozik a DVTK-hoz

mti

2018.07.26. 14:17

Újabb sportág csatlakozik a DVTK-hoz
(Fotó: illusztráció)

A miskolci sportélet újabb szintet lép.

Újabb sportág csatlakozik a DVTK-hoz, az eddigi Miskolci Judo Club a jövőben DVTK Miskolci Judo Club néven működik tovább. Sántha Gergely, a Borsodsport Invest Kft. és a DVTK ügyvezetője a csütörtöki sajtótájékoztatón azt mondta: megtiszteltetés a DVTK-nak, hogy a Miskolci Judo Clubbal együttműködhet és támogathatja a jövőben.

Fogalmazása szerint egyértelmű volt, hogy igent mondanak a cselgáncsozóknak, mivel - amint indokolt - "ezzel sok miskolci fiatal és helyi sportoló életéhez teszünk egy kis pozitív dolgot hozzá, illetve segítjük a legtehetségesebb miskolci dzsúdósokat abban, hogy minél eredményesebben szerepeljenek az olimpián valamint az egyéb világversenyeken"

A megállapodás anyagi támogatást is jelent, a jövőben DVTK Miskolci Judo Club sportolói szabadon használhatják a DVTK infrastruktúráját is.

A Miskolci Judo Club 2012-ben alakult három edzővel és 75-80 fiatal versenyzővel, jelenleg nyolc edző és 220-230 versenyző van a klubnál. A cselgáncsozók azóta nyolc aranyérmet szereztek különböző világversenyeken, valamint több mint 600 érmet hazai és nemzetközi versenyeken.

Az egyesület kétszer érdemelte ki a "Hónap műhelye" címet, a fiatal sportolók pedig tíz alkalommal a "Magyarország jó tanulója-jó sportolója" és a "Borsod-Abaúj-Zemplén megye jó tanulója-jó sportolója" címeket.

A DVTK MJC legismertebb versenyzője az ifjúsági olimpiai, világ- és Európa-bajnok Gercsák Szabina.

DVTKcselgáncs

Szóljon hozzá!

Hirdetés