Hirdetés

Hirdetés

Hatéves kisfiúval mentek lopni a miskolci nők

civishir.hu

2018.08.16. 15:30

Hatéves kisfiúval mentek lopni a miskolci nők
A kép illusztráció.

Vesztükre egy óra múlva visszamentek.

Hirdetés

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt két nővel szemben, akik idén januárban úgy loptak az egyik áruházlánc üzletében, hogy a velük lévő kisgyermek cselekményüket végignézte – tudatta az ügyészség augusztus 16-án.

A vád szerint a 6 éves kisfiú nevelésére köteles édesanya, és az ideiglenes felügyeletét ellátó nagymama a gyermekkel együtt január 5-én, lakóhelyükről Miskolcra érkeztek vásárolni.

A belvárosi áruházba érkezve a vádlottak elhatározták, hogy onnan fizetés nélkül fognak kivinni különféle árucikkeket.

A vádlottak megbeszélésüknek megfelelően élelmiszereket, ruhaneműket és használati tárgyakat tettek a bevásárló kosarukba, majd azokat egy oszlop takarásában megbújva, a gyermek szeme láttára a náluk lévő táskákba pakolták, majd fizetés nélkül távoztak az áruházból.

A vádlottak felbátorodva azon, hogy nem leplezték le őket, az előzőleg ellopott termékekkel és a gyermekkel együtt egy óra elteltével ismét visszatértek az áruházba.

A gyermeknek süteményeket és üdítőitalt vettek el, melyeket a kisfiú az áruházban elfogyasztott. Végül a vádlottak az áruvédelmi eszközök eltávolítását követően további árucikkeket pakoltak a táskáikba. Ezt a biztonsági szolgálat már észrevette, ezért a távozó vádlottakat a rendészeti irodába kísérték, ahol a náluk lévő, összesen 68 000 forint értékű árut visszavették.

A  gyermek jelenlétében bűncselekményt elkövető anya és nagymama a nevelési, felügyeleti kötelezettségüket súlyosan megszegték, és ezzel a kisfiú erkölcsi fejlődését veszélyeztették. Az ügyészség a büntetlen előéletű elkövetőket  kiskorú veszélyeztetésének bűntettével illetve lopás bűntettével vádolja. 

Velük szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt a Miskolci Járásbíróságnak.
Miskolcbolti lopás

Hirdetés