Hirdetés

Hirdetés

Rengeteg kokainnal buktak le a miskolci dílerek

civishir.hu

2018.08.09. 15:06

Rengeteg kokainnal buktak le a miskolci dílerek
Képünk illusztráció. (Fotó: pixabay)

A spanyol szállítmányt várta a rendőrség.

Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte letartóztatását annak a két gyanúsítottnak, akik Spanyolországból kamionba rejtve csempésztek kábítószert Magyarországra – tudatta a törvényszék augusztus 9-én.

A gyanú szerint az életvitel-szerűen Spanyolországban tartózkodó két férfi megállapodott, hogy kábítószert csempésznek Magyarországra, és azt itthon értékesítik.

Az elsőrendű gyanúsított Spanyolországban egy kamion rakterébe rejtette az illegális anyagokat azzal, hogy az éppen Magyarországon tartózkodó társa fogja azt magához venni. Közben az elsőrendű gyanúsított is hazautazott, majd augusztus 6-án mindketten arra a miskolci telephelyre mentek, ahol a kamion tartózkodott. Az elsőrendű gyanúsított a sofőr figyelmét elterelve magához vette a kamionban elrejtett táskát, amikor a rendőrök tetten érték őket.

A táskában talált több kiló anyagot, hasis gyantát és kokaint lefoglalták.

A gyanúsítottak cselekménye jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megállapítására alkalmas, mely 5 évtől 20 évig, de akár életfogytig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

A bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak – különösen külföldi kapcsolataikra, helyismeretükre – tekintettel a várható büntetéstől félve megszöknének, elrejtőznének. Megalapozottan feltehető az is, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén a tanúkat befolyásolnák, a tárgyi bizonyítékokat megsemmisítenék és ezáltal a büntetőeljárás sikerét veszélyeztetnék. Tartani lehet attól is, hogy már előkészített bűncselekményt vinnének véghez. A fenti indokokra tekintettel a bíróság a gyanúsítottak letartóztatását rendelte el.

A végzés nem jogerős, a bíróság döntését az egyik gyanúsított tudomásul vette, míg a másik gyanúsított fellebbezett.
Miskolckábítószerkokainhasis

Hirdetés

Hirdetés