Gyermekprostitúció miatt vonul börtönbe az ózdi férfi

borsodihir.hu

2018.09.13. 11:09

Gyermekprostitúció miatt vonul börtönbe az ózdi férfi
Képünk illusztráció. (Fotó: pixabay)

A közösségi oldalon ismerte meg áldozatát.

Hirdetés

Helybenhagyta a Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa annak a vádlottnak az ítéletét, akit idén márciusban gyermekprostitúció kihasználásának bűntette miatt letöltendő szabadságvesztésre ítélt az Ózdi Járásbíróság – olvasható a szeptember 12-i sajtóközleményben.

Az elsőfokú bíróság megállapította, hogy

a vádlott 2015. decemberében a közösségi oldalon ismerte meg a fiatalkorú sértettet, akinek felajánlotta, orálisan kielégíti és cserébe még fizet is neki.

A sértett elfogadta az ajánlatot, találkozót egyeztettek, majd néhány nap múlva Ózdon találkoztak, megállapodásuknak megfelelően sor került a szexuális cselekményre. A középkorú vádlott férfi nyolcezer forintot fizetett a sértettnek.

A járásbíróság a vádlottat 2 és fél év letöltendő börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte, mely ellen a férfi és védője fellebbezett.

A másodfokú bíróság szóbeli indokolásában kifejtette: az elsőfokú bíróság hiánytalanul állapította meg a tényeket, a kiszabott büntetés arányban áll a bűncselekménnyel, az ítélet valamennyi rendelkezése helyes, ezért azt helybenhagyta.

Az ítélet jogerős.
Ózdgyermekprostitúció

Szóljon hozzá!

Hirdetés