Hirdetés
Hirdetés

Ötvenmilliós Merci vonul Ózd utcáin

| 2018. 09. 08. | 11:34:00
Miskolcról érkezett az új jármű.
Ötvenmilliós Merci vonul Ózd utcáin
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb mentőautóval gazdagodott a mentőállomás flottája. Az új gépjármű értéke meghaladja az 50 millió forintot – adta hírül a város honlapja szeptember 7-én. Az esetkocsit az Országos Mentőszolgálat biztosította.

Tavaly ősszel már érkezett egy hasonló, így baj esetén 3 új, jól felszerelt és korszerű kocsi is az ózdi mentősök rendelkezésére áll.

Akkor egy Mercedes Sprintert kaptak a helyi életmentők. Korábban az országos média arról számolt be, hogy az országban, illetve a városban sem megfelelő néhány esetkocsi állapota. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt hangsúlyozta, hogy az idei év beszerzései révén várhatóan ezeket lecserélik. Ez a folyamat már megkezdődött, ma kora délután pedig megérkezett Miskolcról a második új gépjármű is.

„A mostani esetkocsi pedig váltókocsi lesz, ami azt jelenti, hogy 24 órában fogja a lakosság segítségét szolgálni. Jelenleg öt kocsival üzemelünk, jelen pillanatban csak néggyel, az ötödik vasárnap fog visszaérkezni Aggtelekről. Az új esetkocsi érkezése nagyban segítette azt, hogy az eddigi életkor nagyon lecsökkent. Gyakorlatilag egy négy, egy fél éves és egy új autó, illetve még két 12 éves kocsi áll rendelkezésünkre” – mondta Dovala Attila, az Ózdi Mentőállomás vezetője. 

A két idősebb mentőkocsit hamarosan leselejtezik, így nemsokára a teljes járműpark új, sárga Mercedes típusú autókból fog állni.

A mentőállomás dolgozóinak ezentúl könnyebb feladatuk lesz, városunk lakói pedig gyorsabb és biztonságosabb ellátásra számíthatnak, hiszen ebben a járműben is számos új fejlesztés megtalálható. Elrendezés tekintetében másabb a belső tér a régiekhez képest, hiszen a tervezők folyamatosan kapcsolatban állnak a mentőállomások munkatársaival, és visszajelzéseikre alapozva igyekeznek olyan belső teret kialakítani, amely ideális mind az ellátók, mind a betegek számára. Az új esetkocsi értéke meghaladja az 50 millió forintot.

Hirdetés
Hirdetés