Kilenc év fegyházat kapott az ózdi férfi, aki megrontotta nevelt gyermekeit

borsodihir.hu

2018.10.30. 14:29

Kilenc év fegyházat kapott az ózdi férfi, aki megrontotta nevelt gyermekeit
Képünk illusztráció. (Fotó: pixabay)

Debrecenben döntöttek sorsukról.

A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta a Miskolci Törvényszék  elsőfokú ítéletet, mely szerint 2018 márciusában I. Sz. elsőrendű vádlottat folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette és kiskorú veszélyeztetése bűntette miatt 9 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A törvényszék a vádlott szülői felügyeletei jogát 3 kiskorú gyermek illetve a jövőben születendő gyermekei vonatkozásában megszüntette.

J. I. másodrendű vádlottat folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette és kiskorú veszélyeztetése bűntette miatt 10 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A bíróság által megállapított tényállás szerint elsőrendű vádlott 2013 óta élt élettársi kapcsolatban másodrendű vádlottal és nevelték az asszony korábbi kapcsolatából született 2 kiskorú gyermeket. A vádlottak munkahellyel nem rendelkeztek, vándorló életmódot folytattak, rokonoknál, barátoknál, illetve albérletben laktak többnyire Ózdon. Rendkívül rossz szociális körülmények között éltek, elhanyagolt környezetben, alapvető bútorok nélkül. Megfelelő higiénés körülményeik nem voltak, illetve gyakran főzési lehetőségük sem.

A család folyamatos vándorlása miatt a családgondozás kivitelezhetetlenné vált.

A nagyobbik gyermek 2013-ban kezdte meg az általános iskolát, azonban nem járt rendszeresen, elhanyagolt, gondozatlan volt a külseje, felszerelése hiányos volt, ruházata nem volt évszaknak megfelelő. A gyermek nem fejezte be az első osztályt. A vádlottak nem biztosították a mindennapi és megfelelő élelmet sem. A vádlottak számos alkalommal a gyermekek előtt éltek szexuális életet, illetve arra kényszerítették az akkor 8 és 2 éves gyermekeket, hogy szexuális cselekményeket végezzenek.

Másodrendű vádlott egy alkalommal a kisebbik gyermekkel aktust is létesített, amiről elsőrendű vádlott is tudott, azonban semmit nem tett annak megakadályozása érdekében és az esetet követően a gyermeket nem vitte orvoshoz.

A gyermekeket 2014 októberben emelték ki a családból és kerültek nevelőszülőkhöz. 
ÓzdDebreceni Ítélőtáblagyerekbántalmazás

Szóljon hozzá!

Hirdetés