Hirdetés
Hirdetés

DNS-e buktatta le a szikszói gyilkost

| 2018. 11. 26. | 11:24:00
Hét év után megoldódhat az ügy.
DNS-e buktatta le a szikszói gyilkost
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség november 26-án kezdeményezte egy 57 éves férfi letartóztatását nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt.

A nyomozás adatai szerint 2011 áprilisának közepén az esti órákban egy ismeretlen, magát rendőrnek kiadó férfi nyilvános telefonfülkéből felhívta a 83 éves és 79 éves szikszói házaspárt azzal, hogy a rendőrség tudomása szerint az ingatlanukba illetéktelen személyek próbáltak bejutni, ezért negyedóra múlva meg fognak érkezni a kollégái, engedjék be őket a házukba. A házaspár férfi tagja azonban gyanút fogott, mert Szikszó nem Miskolchoz, hanem az Encsi Rendőrkapitánysághoz tartozik, így felhívta a 112-es segélyhívót. Az ügyeletes tiszttől azt a tanácsot kapta, ne engedjenek be senkit, ha idegenek megjelennének a házuknál, ismét értesítse a rendőrséget.

Az este folyamán ismeretlenek becsengettek a sértett házaspár házába, így rendőri intézkedést kértek, de mire a járőrök kijöttek, csak a sértettekkel találkoztak. Az esemény után négy nappal, a szomszédok fedezték fel a holttesteket az ingatlan melléképületeiben, kötelekkel megkötözött állapotban.

A halálukat tompa tárggyal, fejre mért nagy erejű ütésekkel okozták.

A nyomozás felfüggesztésre került, mivel az elkövetők kiléte nem volt megállapítható, azonban a folytatás során a genetikai szakértői vizsgálat a sértettek megkötözésére használt kötéldarabokról beazonosította a gyanúsított DNS-maradványát.

A bűncselekmény büntetési tétele 10 évtől 15 évig, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztés. Az ügyészség az őrizetben lévő gyanúsított letartóztatását a szökés, elrejtőzés, illetőleg a tanúk befolyásolásának vagy tárgyi bizonyítási eszközök eltüntetésének veszélye miatt indítványozta.

Hirdetés
Hirdetés