Hirdetés
Hirdetés

Saját lánya buktathatja le a szikszói baltás gyilkost

| 2018. 12. 17. | 11:43:00
A férfi megbukott a hazugságvizsgálaton is.
Saját lánya buktathatja le a szikszói baltás gyilkost
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A 11 éve történt gyilkosság ügyében egy korábban köztiszteletben álló férfit gyanúsítottak meg, aki a helyi polgárőség vezetője volt.

A 83 éves férfit és 79 éves feleségét 2011 tavaszán ütötte le a támadó egy baltával az otthonukban, majd megfojtotta őket. Az eset után a félelem lett úrrá a településen, a rendőrség még nyomravezetői díjat is felajánlott, de hét éven keresztül hiába keresték az elkövetőt.

Aztán néhány héttel ezelőtt egy DNS-minta alapján – a helybeliek legnagyobb megrökönyödésére – letartóztattak egy 57 éves férfit, Sz. Sándort, aki a település köztiszteletben álló tagja volt, sokáig ő volt a polgárőrség elnöke is.

A férfi közel lakott az idős párhoz, sokszor vendégségben is járt náluk  – írja a Blikk. A gyilkosságot megelőzően, 2011. április 16-án érkezett hívás a párhoz egy nyilvános fülkéből. A hívó, aki rendőrnek adta ki magát, azt mondta, ismeretlenek ólálkodnak a házuk körül, majd arra kérte az időseket, hagyják nyitva a kaput és az ajtókat, mert hamarosan érkeznek a kollégák segíteni. Az idős férfi azonban nem hitt a hívásnak, és bejelentést tett a 112-es segélyhívón. Ott azt mondták nekik, zárkózzanak be, senkit se engedjenek a házba, nemsokára valódi rendőrök néznek körül a környéken. A gyilkos valahogy mégis bejutott a házba, egy nappal később pedig vérbe fagyva találtak a házaspárra.

A hét évvel ezelőtt szikszói brutális kettős gyilkosság feltételezett elkövetője, Sz. Sándor megbukott a hazugságvizsgálaton.

[Beillesztett cikk: DNS-e buktatta le a szikszói gyilkost]

A bíróság elrendelte a büntetlen előéletű volt polgárőr előzetes letartóztatását. A férfi elmondása szerint van alibije a kettős emberölés időpontjára. Állítja: SMS-üzenetekkel tudja igazolni, hogy a saját házában tartózkodott, lányával váltottak üzeneteket, aki szintén a házban volt.

Hirdetés
Hirdetés