Hátba szúrta testvérét Ózdon – enyhítették büntetését

borsodihir.hu

2019.01.14. 15:56

Hátba szúrta testvérét Ózdon  – enyhítették büntetését
A kép illusztráció.

Ütötte, rúgta, fojtogatta.

Hirdetés

A Debreceni Ítélőtábla a vádlott szabadságvesztés büntetését 4 évre és a közügyektől eltiltást is 4 évre enyhítette. Egyebekben helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2018 februárjában K. A. vádlottat emberölés bűntettének kísérlete miatt 6 év börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlott védője enyhítésért fellebbezett.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott és a sértett testvérek, az édesanyjukkal éltek egy lakásban Ózdon. 2015 augusztusában, az esti órákban a két férfi összevitatkozott, a vádlott többször arcon ütötte a sértettet. A sértett a földre került, majd felállt és a szobájába indult. Ekkor a vádlott a testvérét ismét a földre rántotta és testszerte ütötte és rúgta, fojtogatta.

Ezután egy késsel a földön fekvő testvérét a hátán, a gerinc mellett többször megszúrta.

A lakásban tartózkodott és az eseményeket észlelte a férfiak édesanyja, aki a fia kezéből a kést kivette, majd értesítette a mentőket. A bántalmazás következtében a sértett a mellüregbe hatoló szúrt sérülést, számos zúzódást és többszörös arccsont törést szenvedett el, melyek közül az utóbbi a sértettnél az átlagost meghaladó mértékű szenvedést okozott.

A mellkasi és koponya sérülések, valamint azok szövődményei sértett életét veszélyeztették. 
ÓzdDebreceni ÍtélőtáblaEmberölési kísérlet

Szóljon hozzá!

Hirdetés