Korszerű piaccsarnokot avattak Ózdon

borsodihir.hu

2019.04.29. 15:26

Korszerű piaccsarnokot avattak Ózdon

A kereskedők védve vannak az időjárás viszontagságaitól.

Hirdetés

Ünnepélyes keretek között adták át az elkészült fedett piaccsarnokot április 27-én. A város 2016-ban nyújtott be pályázatot a fejlesztésre, ennek köszönhetően mintegy 400 millió forintból újulhatott meg a terület.

Az új komplexum felépítéséhez kapcsolódó munkálatok tavaly márciusban indultak meg, először ideiglenes árusítóhelyet alakítottak ki, nyáron pedig elkezdődött a kivitelezés. Janiczak Dávid polgármester, Tóth Andrea az Ózdinvest Kft. ügyvezetője, valamint Kriston György, a településfejlesztési osztály osztályvezető-helyettese közösen vágták át a nemzetiszínű szalagot, ezzel jelképesen átadva az elkészült komplexumot.

Az ünnepélyes megnyitó után a polgármester több kereskedővel is szót váltott. Tóth Andrea, az Ózdinvest Kft. ügyvezetője elmondta, az épületben kialakított nyolc üzlethelyiség és harminchat asztal mindegyikét sikerült bérbe adniuk a nyilvános pályázati eljárás során, valamint kiemelte, csak mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek árusíthatóak a területen.

Fontos információ, hogy a Vásárcsarnokban és a mellette kialakított asztalokon árusító kereskedők ugyanúgy megtalálhatóak lesznek továbbra is, tehát az új rész nem befolyásolja a régi működését, valamint a ruhás piacon is a megszokott arcok várják majd a vásárlókat.
Ózdpiac

Szóljon hozzá!

Hirdetés