Hirdetés

Korszerű rendelőben várják a betegeket Kazincbarcikán

borsodihir.hu

2019.05.15. 10:50

Korszerű rendelőben várják a betegeket Kazincbarcikán
(Fotók: Zele Tímea)

Az eszközpark egy modern defibrillátorral is bővült.

Hirdetés

Május 14-én ünnepélyes keretek között adták át a műszaki felújításon átesett Május 1. úti orvosi rendelőt – írja a kolorline.hu. A 90 millió forintos fejlesztés az Európai Regionális Fejlesztési Alap és az önkormányzatnak köszönhetően valósult meg. Klimon István alpolgármester elmondta, a beruházás összköltségének közel egyharmadát az önkormányzat saját forrásból fedezte.

A fejlesztés eredményeként jelentősen növekedett a sürgősségi betegellátás hatékonysága a megszokott rendelési időn túl is.

A háziorvosi ügyelet mellett hét fogorvosi és a házi gyermekorvosi rendelőt is felújították. Az intézmény környezete is megszépült, valamint 16 akadálymentesített parkolót építettek. A felújítás során hőszigetelték a rendelőintézet homlokzatát és a tetőt, napkollektorokat szereltek fel. Az eszközpark egy modern defibrillátorral bővült, új EKG-készülék, digitális mérlegek, valamint egy hőlégstabilizátor beépítésére is sor került. Megújult az intézmény teljes informatikai infrastruktúrája, a várókba új padok kerültek. 

A megújult rendelő a mozgásszervi fogyatékkal élők mellett a látássérültek számára is könnyen használható.
Kazincbarcikafelújításorvosi rendelő

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés