Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Horvátországi nyaralás: hova érdemes menni?

| 2019. 06. 14. | 21:26:00
Gyönyörű a tenger, páratlan a környezet.
Horvátországi nyaralás: hova érdemes menni?
Hirdetés
Hirdetés

Horvátország évek óta töretlen népszerűségnek örvend az utazni vágyók körében. Nem csak tagolt tengerpartja, gazdag szigetvilága és páratlan tengerpartjai vonzóak a turisták számára, hanem a történelmi nevezetességekben bővelkedő városok is. Az utánozhatatlan horvát gasztronómia szintén megér egy misét, de azok is megtalálják területén számításukat, akik a különleges helyszínek és látnivalók iránt érdeklődnek.

A szabad szállásokat is érdemes megnézni, mielőtt úti célt választana, pláne, ha még csak most kezdi tervezni a nyaralás heteit. A nyár Horvátországban is főszezonnak számít, s bár az üdülővárosok fel vannak készülve a nagyszámban érkező turistákra, de a legnépszerűbb városok kedvelt szállodái gyakran telt házzal üzemelnek már ilyenkor. Nem csak a hotelek kínálják azonban a szálláslehetőségeket, hanem az apartmanok, vendégházak is, melyek kifejezetten jó választásnak bizonyulnak azok részéről, akik szeretik maguk intézni étkezéseiket, és nem szeretnének másokhoz igazodni. Akár medencés villák közül is válogathatnak az igényes helyszíneket keresők, melyek romantikázáshoz éppen úgy ideálisnak bizonyulnak, mint nagyobb társasággal utazók számára.

Nehéz lenne felsorolni az összes olyan üdülővárost, amelyek figyelmet érdemelnek Horvátország területén, így most a teljesség igénye nélkül szólunk néhányról. Pula az Isztriai-félsziget legnagyobb városa, ahol római kori amfiteátrummal is találkozhatunk. Szintén itt terül el Rovinj, amely romantikájával sokakat magával ragad. Zadar nem csak közelsége miatt keresett a hazai turisták körében, hanem sétányainak és programkínálatának apropóján is.

Dubrovnikot senkinek sem kell bemutatni, hiszen Horvátország legnagyobb látogatottsággal rendelkező városáról van szó esetében.

Hasonlóképp ismert Trogir, ahol páratlan szépségű táj, hangulatos terek és utcák várják a turistákat. Opatija messze földön híres klímával rendelkezik, festői tája, a tengerpart fölé magasodó hegyvidék pedig minden látogatót elvarázsol.

A horvát kisvárosok sajátos hangulatát kaphatjuk meg Omistól, ahol szűk utcák, nyugodt partszakaszok és páratlan környezet várja a turistákat. Makarska a tenger és a hegy között fekszik, és egészen elképesztő városképpel varázsolja el az embereket. A természet szerelmesei Hvar szigeten is biztosan megtalálják számításukat, ugyanis a kikötőt levendulaföldek övezik, ami egész Horvátországban egyedülálló.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés