Hirdetés
Hirdetés

Több mint 400 kiló halat fogtak Ózdon

| 2019. 06. 03. | 10:51:00
Rekordszámú csapat indult az idei horgászaton.
Több mint 400 kiló halat fogtak Ózdon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hetedik alkalommal rendezte meg az ózdi „Stégmester” elnevezésű katasztrófavédelmi horgászversenyt május 31-én.

Az idei 24 órás horgászatot Lipták Attila tűzoltó dandártábornok, megyei katasztrófavédelmi igazgató nyitotta meg, egyben üdvözölte a már ismerős sporttársakat és azokat, akik még újak az ózdi pályán. A legtöbb horgásznak nem volt ismeretlen a terep, hiszen sokan már többször részt vettek a Stégmester horgászversenyen.

A szabály egyszerű volt: az nyert, akinek a legtöbb halat sikerült kifognia.

A ragadozó halak nem számítottak bele a mérlegelésbe, azonban ha valaki egy tokot ügyeskedett ki a partra, annak automatikusan hat kilogrammot írt jóvá a mérlegelő. A háromfős csapatok összesen három darab horgászbotot vethettek be, a technika szabadon választott volt. Ennek megfelelően voltak, akik a feeder horgászatot, mások a bojlis módszert preferálták, de akadtak olyanok is, akik különböző úszós szerelékeket alkalmaztak a nagy hal reményében. Az etetőanyagok és csalik széles palettája a legprofibb horgászáruházak kínálatát is megszégyenítette, de hogy melyik volt a nyerő, igazából csak a halak tudják. A horgászok mindvégig gondosan ügyeltek a halak épségére, hiszen a kifogott zsákmány nem a halászlében végezte, hanem egytől egyik visszakerült a Városi tóba. A sporttársak merítőszákot és matracot használtak, továbbá fertőtlenítették a horog ütötte sebeket, hogy minimalizálják a kifogott kedvencek sérüléseit.

Eredmények

I. helyezett: Jász-Nagykun-Szolnok megye, Csompó Vadászok csapata ( 100,83 kg hal)
II. helyezett: Pest megye, MRK csapata (45,34 kg hal)
III. helyezett: Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Halbarátok csapata (44,13 kg hal)
IV. helyezett: Főváros, Óbudai pontymágnes csapata (41,78 kg hal)

A legnagyobb (11,60 kg) halat fogó sporttárs címet Márton György, a Hajdú-Bihar megyei csapat tagja vehette át. A „Stégmester” vándorkupa egy évig a Jász-Nagykun-Szolnok megyei horgászokhoz került.

A 24 csapat összesen 436,69 kilogramm halat fogott a 24 óra leforgása alatt.

Hirdetés
Hirdetés