Hirdetés
Hirdetés

A miskolci vonaton fosztotta ki a rosszul lett utast

| 2019. 07. 08. | 12:54:00
Beismerte tettét.
A miskolci vonaton fosztotta ki a rosszul lett utast
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Előkészítő ülésen hozott ítéletet a Miskolci Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, aki a vonaton fosztott ki egy olyan férfit, aki rosszulléte miatt ellátásra szorult, majd a pénztárcája kiesett a zsebéből.

Az ítélet szerint a vádlott a sértettel – akit egy budapesti munkásszállóról ismert – együtt utazott vonattal Budapestről Miskolcra 2018 októberében. A sértett útközben rosszul lett, eszméletét vesztette. A vádlott szólt a többi utasnak és a kalauznak is. Miközben a sértettet ellátták, a vádlott észrevette, a sértett irattárcája leesett, azt magához vette, majd a miskolci Tiszai-pályaudvaron leszállt a vonatról.

A vádlott később visszaadta az irattárcát és a benne lévő iratokat, bankkártyát, azonban a sértett munkabéréből származó 35 ezer forintot – amely szintén a tárcában volt annak elvételekor – nem.

A vádlott az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így a bíróság ítéletet hozott. A férfit a sértett kifosztása miatt 1 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság azzal, hogy a szabadságvesztés végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette, és erre az időtartamra elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét. A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott beismerő vallomást tett, és fiatal felnőttként követte el a cselekményt. Ezzel szemben súlyosító körülmény volt, hogy a férfi már korábban is került összeütközésbe a törvénnyel.

Hirdetés
Hirdetés