Tanszergyűjtés indult kazincbarcikai rászorulóknak

2019.07.15. 10:52

Tanszergyűjtés indult kazincbarcikai rászorulóknak
Képünk illusztráció. (Fotó: pixabay)

A gyűjtőponton le lehet adni a megunt iskolatáskát, tolltartót.

Ebben az évben is tanszergyűjtésbe kezdett a Re-Formáló Egyesület – hívja fel a figyelmet az Eduline.

A szervezők arra kérnek mindenkit, ne dobják ki a jó állapotban lévő, de megunt iskolatáskákat, tolltartókat, tornazsákokat és megmaradt taneszközöket, hanem juttassák el a gyűjtőpontokra, ahol rászoruló diákoknak szétosztják azokat.

Smudláné Fazekas Margit, az egyesület elnöke a portálnak elmondta: tavaly közel ezer diáknak tudtak segíteni az iskolakezdésben. Az elmúlt években volt olyan vidéki város, ahol csak néhány gyermeknek tudtak segíteni, míg máshol olyan sok tanszert sikerült gyűjteni, hogy másik városba is átirányították a beérkezett adományokat. – A tanszerek általában használtak, de tökéletes állapotban vannak. Kaptunk új táskákat, tanfelszereléseket is. Sőt cégektől is kaptunk irodaszereket – tette hozzá.

A gyűjtőpontokon az alap irodaszereken túl ecseteket, festékeket, rajzlapokat, színes lapokat, órarendeket, gyurmát, színes korongokat és pálcikákat, kicsi tükröket, műanyag órákat, körzőket, vonalzókat várnak, illetve minden mást, amire az iskolában szükség lehet.

– Sajnos könyveket, ruhákat nem tudunk átvenni, mert nagyon kicsi a kapacitásunk a tárolásra és a kiosztásra. Pénzadományt szívesen fogadunk, hiszen mindig van olyan család, akiknek kiemelten kell segítenünk vagy épp egy-egy speciális igény is van – hangszer, sportszer, sportfelszerelés. Ilyenkor megpróbáljuk beszerezni az adott gyermeknek a szükséges eszközt. Amit a tanfelszerelésen kívül szívesen fogadunk, az uzsonnás doboz, kulacs – mondta az egyesület elnöke, hozzátéve: ha bárkiben kérdés merülne fel az adományozással kapcsolatban, akkor a Facebook-oldalukon, illetve a reformalo.egyesulet@gmail.com e-mail címen tudja őket elérni.

Az egyesület célja, hogy az adott településen gyűjtött tanfelszerelés helyben maradjon, de csak abban a városban található gyűjtőpont, ahol az önkéntesek vagy egyéb szervezetek, illetve a családsegítő szolgálat meg tudja oldani a kiosztást.

A tanfelszereléseket le lehet adni Kazincbarcikán, a Szociális Szolgáltató Központban, az Építők útja 15. szám alatt (nyitvatartási időben, kedd és péntek kivételével), illetve postán és futárral is lehet csomagot küldeni a 1222 Budapest, Zsinege utca 39. postacímre.
Kazincbarcikatanszergyűjtés

Szóljon hozzá!

Hirdetés