Hirdetés

Hirdetés

Halljátok, emberek? Segítségre szorul egy sajószentpéteri kislány

borsodihir.hu

2019.08.09. 16:29

Halljátok, emberek? Segítségre szorul egy sajószentpéteri kislány
Fotók: Magánarchívum

Egy külföldi kezelés visszaadhatná teljes értékű életét.

Hirdetés

A 3 éves Noémi egészségesen, kisebb neurológiai gonddal született Miskolcon. A család Sajószentpéteren él. Bár a kislány szépen fejlődött, tavaly súlyos, vírusfertőzésre visszavezethető hallásvesztést állapítottak meg nála. Előtte a hallása ép volt, mindenre figyelt, beszélt is – mára azonban sajnos elveszítette ezt a készségét.

A bölcsődés Noémi most hallókészüléket visel, ám ezzel sem hallja a beszédet. Állapotán a súlyos hallasvesztéssel élők számára fejlesztett, úgynevezett cochleáris implantátum nevű szerkezet segíthetne, ám CT- és MR-vizsgálat során kiderült, hogy a középfülben található hallócsontok közül a csiga nevű szerve deformálva fejlődött, ami miatt az implantátum beültetése kockázatos lenne az ő esetében.

Őssejtbeültetés

Noémi édesanyja a közelmúltban megismerkedett egy anyukával, akinek gyermekei hallássérülésén őssejtbeültetés segített. Ez az eljárás nemcsak Noémi hallásvesztését, de neurológiai gondjait is jó eséllyel kezelni tudná. A meglehetősen költséges kezelést egy ukrán klinikán végzik, amibe Noémi szülei szeretnének belevágni, hogy gyermekük újra halljon, újra megtanulhasson beszélni és megérthesse a kisöccsét. 

Akinek lehetősége engedi, segíthet Noéminek. Szülei a legkisebb támogatást is hálával fogadják.

Számlaszám
11773346-00825542 OTP Bank
Közleménybe: ADOMÁNY
Gál-Czakó Csilla

Külföldi utalás esetén
IBAN: HU62 1177 3346 0082 5542 0000 0000
BIC(SWIFT)KÓD OTPVHUHB

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés