Hirdetés

Hirdetés

Hatalmas lángok csaptak fel a BorsodChem telephelyén

borsodihir.hu

2019.09.06. 07:06

Hatalmas lángok csaptak fel a BorsodChem telephelyén

Rengeteg tűzoltó érkezett a kazincbarcikai gyárhoz.

Hirdetés

Tűz keletkezett egy raktárban a Hadak útja közelében, a BorsodChem területén szeptember 6-án kora reggel. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az esethez a kazincbarcikai és a miskolci hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egységek előbb megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd elfojtották a lángokat. A helyszínen van a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is.

Szitka Péter polgármester a Facebook-on tájékoztatta a lakosságot, mely szerint a Framochem Kft. raktára a reggeli órákban lángra kapott, nagy füsttel égett. A helyszínre érkező tűzoltók megfékezték a lángokat. „Az uralkodó szélirány nem Kazincbarcika irányába sodorta a tűzzel és az oltási munkálatokkal együtt járó sötét színű füstöt” – írta.

A Framochem Kft. foszgén, valamint foszgén-származékok széles skálájának előállításával foglalkozik. Kínálatukban észterek, savkloridok, karbonátok és egyéb finomkémiai anyagok találhatók.

A Borsodihír érdeklődésére Dojcsák Dávid, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt a tájékoztatást adta, hogy az eset során senki nem sérült meg. Mint mondta, egy külső raktárban keletkezett a tűz, melyben oldószereket és festéket tároltak.
tűzKazincbarcikaBorsodchem

Hirdetés

Hirdetés