Hirdetés

Hirdetés

Letették az egyedülálló vízi komplexum alapkövét Kazincbarcikán

borsodihir.hu

2019.09.16. 17:54

Letették az egyedülálló vízi komplexum alapkövét Kazincbarcikán
(Fotók: kolorline.hu)

Kezdődhet a nagyberuházás.

Hirdetés

Háromszintes vízi komplexum és a hozzá kapcsolódó jégcsarnok épül a városban, így a beruházás eredményeként teljesen megújul a Csónakázó-tó környéke is. A látványcsapatsportok támogatási rendszerét felhasználva, a KSK Delfin Vízisport Klub segítségével, együttműködésben a vízilabda szövetséggel és a BorsodChemt Zrt. támogatásával, jelentős városi forrással kiegészítve Kazincbarcika önkormányzata megindította a beruházást, szeptember 16-án letették a komplexum alapkövét.

A rendkívüli környezetbe tervezett épületegyüttesben két tanmedence, egy 50 méteres versenymedence, több száz négyzetméteres wellness- és rekreációs részleg finn és infraszaunával, sószobával, pezsgőfürdővel, illetve két fittness- és egy nagy méretű rendezvényterem is helyet kap. A modern megoldásokkal kialakított, vízmélység-változtatásra lehetőséget adó tanmedencék az óvodás és iskolás korú gyermekek vízhez szoktatását, azt követően úszástanulását segítik majd a már elindított városi, „Tanuljunk úszni” program keretén belül, és az új létesítmény teret enged az értelmi és testi fogyatékkal élők nevelési programjának megvalósításához is.

A Delfin Vízisport Klub utánpótlás csapatai kiváló környezetben végezhetik a felkészülést, továbbá a komplexum nemzetközi vízilabda mérkőzések és úszóversenyek helyszíneként is funkcionálhat. A kültéri, második emeleti napozóteraszról csodás látvány nyílik a Csónakázó-tó és az Ebecki-Várhegy-tető felé, a kültéri strandon pedig csúszda, strandröplabda pálya és kültéri fitness eszközpark is várja majd a látogatókat. A beruházás keretén belül közel 300 parkolóhely kerül kialakításra.

Az épületegyüttes látványterve.
A vízi komplexum és a leendő jégcsarnok épületegyüttes egymás energiáit felhasználva gazdaságosabb működést tesz majd lehetővé.
KazincbarcikaSzitka Pétervízi komplexum

Hirdetés

Hirdetés