Öt és fél év fegyház egy mobiltelefonért az ózdi vagánynak

borsodihir.hu

2019.09.25. 08:36

Öt és fél év fegyház egy mobiltelefonért az ózdi vagánynak

Fiatalkorú társa is volt. Ő javítóba megy.

Hirdetés

Az elsőfokú ítélet szerint a vádlottak 2018. április 6-án a kora esti órákban az utcán sétáló sértettet megszólították és megkérdezték tőle, hány óra van. A sértett elővette a telefonját, majd miután válaszolt, tovább sétált. A vádlottak követték és amikor a buszmegállóhoz ért, egy 14 centi pengehosszúságú kést szorítottak a nyakához, miközben mobiltelefonját követelték. A férfi átadta a készüléket, azonban a vádlottak továbbra sem hagyták elmenni, arra kényszerítették, kövesse őket.

Útközben a sértett felajánlotta, hogy visszavásárolja a telefont, de a kért összeggel nem rendelkezett, így közösen indultak el pénzért a sértett otthonába. A vádlottak az utcán várakoztak, míg a férfi bement a lakásba és édesapjától kért segítséget. A vádlottak megijedtek a sértett apjától és elmenekültek a helyszínről.

Az Ózdi Járásbíróság az elsőrendű fiatalkorút még előkészítő ülésen rablás elkövetése miatt jogerősen 3 év fiatalkorúak börtönbüntetésére ítélte. A másodrendű vádlottal szemben – szintén rablás elkövetése miatt – 5 és fél év fegyházbüntetést szabott ki a bíróság, mely döntéssel szemben a vádlott enyhítés miatt, az ügyész súlyosításért fellebbezett.

A másodfokon eljáró Miskolci Törvényszék az elsőfpkú bíróság ítéletét helyben hagyta szemtember 25-én. Szóbeli indokolásában kifejtette: az elsőfokú bíróság hiánytalanul állapította meg a tényeket, a kiszabott büntetés arányban áll a bűncselekménnyel, ezért nincs helye a kiszott joghátrány mérséklésének.

Az ítélet jogerőre emelkedett, ellene további fellebbezésnek nincs helye.

Szóljon hozzá!

Hirdetés