Hirdetés

Hirdetés

Szerencsen és Prügyön is lesz ingyenes wifi-pont

MTI

2019.10.27. 12:07

Szerencsen és Prügyön is lesz ingyenes wifi-pont
A kép illusztráció. (Fotó: pixabay.com)

15 ezer eurót kapnak a kiválasztott települések.

Hirdetés

Újabb 1 780 európai, és köztük 142 magyarországi település létesíthet ingyenes vezeték nélküli internetkapcsolati pontokat a WiFi4EU elnevezésű, európai uniós finanszírozási program keretében – jelentette be az Európai Bizottság. A brüsszeli testület kihirdette a harmadik – idén szeptemberi – pályázati felhívás eredményét. A kiválasztott települések önkormányzatai wifi-pontokat hozhatnak létre a közösségi élet olyan színterein, ahol még nem áll rendelkezésre ingyenes vezeték nélküli internetkapcsolat, például múzeumokban, parkokban vagy egyéb köztereken.

Magyarországon Abaújszántótól Zsámbokig 142 település nyerte el az egyenként 15 ezer euró (körülbelül ötmillió forint) értékű WiFi4EU-utalványokat.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei települések közül Bekecs, Gesztely, Hangony, Kissikátor, Legyesbénye, Mezőzombor, Prügy és Szerencs pályázott sikeresen.

A helységek szerződést köthetnek azokkal a cégekkel, amelyek a közterületeken telepíteni fogják a wifi-pontot, majd beválthatják a kapott utalványt. Minden wifi-pontnak legalább 3 éven át kell üzemelnie, ingyenesen és reklámmentesen.

Az Európai Bizottság 2020 végéig egy további felhívást fog közzétenni azon településeknek, amelyek eddig nem nyertek.
Szerencsingyenes wifiPrügy

Hirdetés

Hirdetés