Az eredményeik megvédésére is felkészítik a miskolci hallgatókat

MTI

2020.09.15. 16:17

Az eredményeik megvédésére is felkészítik a miskolci hallgatókat
A kép illusztráció.

Az egyetem együttműködési megállapodást kötött a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával.

Hirdetés

Együttműködési megállapodást írt alá a Miskolci Egyetem és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala. Az SZNTH szeptember 15-én az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az együttműködés célja, hogy az egyetem hallgatói tudatosabban kezeljék a létrehozott szellemi tulajdonukat és megtanulják, hogyan tudják hasznosítani.

Az SZTNH az együttműködés első lépéseként 500 ingyenes tankönyvet – a Bevezetés az iparjogvédelembe című könyvet – ajánlott fel az első éves hallgatóknak, hogy könnyebben elsajátíthassák az eredményeik megvédéséhez szükséges tudást.

A közlemény szerint Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora az aláírást megelőzően azt hangsúlyozta: azért fontos számukra ez a megállapodás, mert szeretnék, ha a Miskolci Egyetemen keletkezett tudás az egyetemen is maradna, ott hasznosulna. Elmondta: az intézmény vállalta azt is, hogy az SZTNH számára szakértőket biztosít, segítve ezzel a hivatal szemléletformáló munkáját.

Pomázi Gyula, az SZNTH elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar diákok rendkívül kreatívak és innovatívak, azonban elmaradnak a nemzetközi mezőnyben, mivel a többség még nem tudja, hogy amit létrehozott, le kell védenie

"Nem véletlen, hogy a hivatal jelmondata az Ötletből érték, hiszen egy átgondolt oltalmazás segítségével lehet az egyes találmányokból, kutatási eredményekből bevétele a tulajdonosoknak".
miskolci egyetemegyüttműködésSzellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

Szóljon hozzá!

Hirdetés