Hirdetés
Hirdetés

Csaknem 700 millió forintot költöttek a sajtószentpéteri iskolára

| 2021. 03. 01. | 09:02:00
Befejeződött a korszerűsítés.
Csaknem 700 millió forintot költöttek a sajtószentpéteri iskolára
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Kazincbarcikai Tankerületi Központ által 2019-ben kiírt közbeszerzést a legjobb ajánlatot tevő, miskolci székhelyű Ornament 2000 Kft. nyerte. A kivitelezőnek 2019. augusztus 27-én adták át a munkaterületet. A 691,7 millió forintos beruházás keretében megvalósuló projekt célja az iskola eredményességének, az oktatás színvonalának emelése, a korai iskolaelhagyás intenzitásának csökkentése volt. A beruházás megteremti az infrastrukturális hátteret a minőségi, befogadó oktatási környezet létrehozására. Ennek segítségével az oktatás-nevelés hatékonysága jelentősen nő.

A beruházás során tantermeket, kiszolgáló helyiségeket újítottak fel, a többi között kialakítottak egy egyéni fejlesztőszobát és egy informatikai szaktantermet is. Emellett az aula új funkciót is nyert: átalakításával igazi közösségi tér jött létre. Az épület komplex akadálymentesítését is elvégezték, liftet is beépítettek. Az energiahatékonysági fejlesztések között szigetelték a homlokzatot és a födémet, a nyílászárókat kicserélték, gépészeti és villamos korszerűsítéseket végztek. Az épület felújításához igazodva új tanulói és tanári bútorokat szerztek be.

A felújítások mellett a különböző pedagógiai módszerek (pl. kooperatív csoportmunka) alkalmazását elősegítő korszerű taneszközök és informatikai eszközök is segíteni fogják a minőségi oktatást.

Hirdetés
Hirdetés