Rács mögött a miskolci, fiatalkorú rablók

Borsodihír

2021.04.07. 09:53

Rács mögött a miskolci, fiatalkorú rablók

Herbálra kellett a pénz.

Hirdetés

Hirdetés

A Miskolc belvárosában vehette el a kiskorú sértettől a hangszóróját az a két fiatalkorú gyanúsított, akiknek április 6-án elrendelte a letartóztatását a Miskolci Járásbíróság - közölte Varjasné Nagy Anita sajtótitkár.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak 2021. április 3-án este a Centrum Áruház környékén szólították meg a kiskorú sértettet és két barátját azzal, hogy adjanak nekik cigarettát, valamint 200 forintot. A három fiatal távolabb ment a gyanúsítottaktól, azonban ők kiabáltak, veréssel fenyegették meg őket.

A sértett barátai elfutottak, a gyanúsítottak az egyedül maradt fiatalt tovább fenyegették, hogy levetkőztetik, megverik. A sértett a közelben lévő otthona felé indult, azonban a gyanúsítottak követték, útközben a nála lévő pénzről kérdezgették, majd megállították, és ütésre emelt kézzel értékeit követelték. Mivel a sértett nem teljesítette a gyanúsítottak kérését, egyikük belenyúlt a nadrágja zsebébe és elvette az abban lévő hangszórót, végül mindketten távoztak a helyszínről. A sértettnek 4.500.- forint kára keletkezett.

A fiatalkorú gyanúsítottakkal szemben rablás miatt indult büntetőeljárás - az életkoruk miatt - 5 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetők. A kiszabható büntetés mértéke, valamint a gyanúsítottak kedvezőtlen személyi körülményei miatt tartani kell attól, hogy a gyanúsítottak szabadlábra kerülésük esetén megszöknének, elrejtőznének a hatóságok elől. Egyikük esetében a bűnismétlés veszélye is fennáll. Mindezek okán a bíróság egy hónapra – 2021. május 6-ig - elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását, melyet javítóintézetben kell végrehajtani.

A bíróság döntését a jelenlévő gyanúsítottak és védőik tudomásul vették.                                                      

rablás

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés